İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Hangi Parti Kazanır

İstanbul belediye seçimlerinin çekişmeli bir şekilde seyr ettiğini bilmek gerekir. Herşey çok kritik bir güzergah üzerinde devam ettiğini gözlemlemek hiç te zor bir durum değildir. Peki İstanbul'u hangi parti alırSorusunun cevabına geçmeden önce partilerin şimdiki tablolarına kısa bir göz atmakta yarar vardır:

İSTANBUL'DA AK PARTİ

AK Parti 22 yılın vermiş olduğu tecrübeyi sahada göstermek için çabalamalıdır. Tabi ki 22 yılın verdiği kırgın ve küskün seçmen profili için de yeni stratejiler geliştirmelidir. Bir yandan iktidar partisi olmanın avantajı öte yandan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği Murat Kurum için bir imkan ve fırsattır.

Bu konuda İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin de gayretleri ile olumlu bir tablonun oluşması gerekir. Ancak, İstanbul seçmeni artık kılı kırk yararak tercihini yapıyor. Bu konuda Murat Kurum ve AK Parti İl Başkanlığı'nın işi öyle göründüğü gibi kolay değil.Gerek Murat Kurum ve gerek AK Parti İl Başkanlığı seçim strateji ve çalışmalarında görüşlere, önerilere açık olmalıdırlar."Her şeyi biz biliriz, her şeyi biz yaparız" havasına girmekten uzak durmalarını tavsiye ederiz.
İSTANBUL'DA CHP ve DEM İŞBİRLİĞİ

CHP'deki iç çekişmeler ve kavgalar seçimden birkaç hafta önce sona erer.Bu CHP'nin 1950'den günümüze gelen bir alışkanlığıdır. Dolayısı ile CHP'deki dağınıklık uzun sürmeyeceğini belirtmek gerekir.CHP'de yönetimin değişmesi ile beraber yeni söylem ve stratejilerin ortaya çıktığı gözlenmektedir. Bu strateji perde arkasında değil ekranlar önünde yapılmaktadır. CHP, 2019 Belediye seçimlerinde kaç göç yaptığı ittifakları şimdi açıkça yapıyor. Yani DEM'e oy veren kitlelerin yelpazesini genişletmek amaçlı bir stratejinin izlendiğini söylemek mümkündür.

CHP, ince bir ayar ile gitmektedir. Devlet ile çatışan bir DEM Partisi'ni değil de CHP ile uyumlu bir görünüm vermeye çalıştıkları gözlenmektedir. Bunu gören DEM'deki kararsızlar da İstanbul'daki oy tercihlerini İmamoğlu'ndan yana yapacaklardır. DEM, İstanbul'da CHP'ye vereceği destek karşısında neler talep edecektir "Kentimizi de kendimizi de yönetelim" sloganı ile ortaya çıkan DEM Partisi İstanbul'daki belediyelerden maksimum payı almayı hedefleyecektir.DEM, aday gösterdi ancak bu gösterilen adayların sembolik bir yapıda olduğunu belirtmek gerekir.