ANNELER GÜNÜ BİTMEZ

Kıyamete dek gelecek bütün insanlığa, baş tâcımız Sevgili Peygamberimizi -aleyhisselam- armağan eden Âmine Hatun annemize hürmetlerimizi arz ediyor, saygıyla mübarek ellerinden öpüyor ve huzurlarına dualarımızı yolluyoruz

Hadis-i şerif, "Anası, babası veya bunlardan biri hayatta olup da cennetlik olmayan" nasipsizlerin korkutucu akıbetlerden söz etmekte. Buyurulanı burada nakletmeye gönlümüz elvermiyor. Allahü teâlâdan herkesin aklını başına toplamasını ve haklılık hastalığından kurtulmasını dileriz.
Anasına yol gözleten kızlara-oğullara vah ki vah! Allah, kimseyi ve hiçbir anayı evlâdıyla sınamasın, imtihan etmesin.

Mübarek şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin azîz anaları başta olmak üzere "ana" olma makamına yükselmiş bütün o güzel anaların Anneler Günü'nü tebrik ediyor ve gece-gündüz, saklı-gizli döktükleri gözyaşlarının, gonca cennet gülleri olarak kendilerine dönmesini yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.
Filistinli, Gazzeli, Şarkî Türkistanlı, Arakanlı, Kırımlı ve esaret altındaki bütün analara ve bunlardan bilhassa evlâdını, evlâdlarını kaybetmiş olanlara sabırlar, metanetler ve sağlıklı çok ömürler dileriz. Bu kalbi yaralı insanların duaları kabul olsun diye niyâz ederiz.

Gazze'de cereyan eden zalim soykırım vahşetine muhalefet, katliama karşı kıyamın bugün insanlığın asîl ve vicdanlı bir ortak değeri olması misali; Anneler Günü gibi günler de beşeriyetin müşterek varlık ve değeridir. Gönül isterdi ki âdetleşen, gelenekleşen bu güzellikler, bizden yeryüzüne yayılsındı. Yakışanı buydu. Eskiden ecdadımız beşeriyete örnek olurdu. Anne muhabbeti bizim medeniyetimizde cennet yolu iken o yolu başkaları üzerinden fark etmemeli, yeryüzüne biz, kazandırmalıydık.

Vesilesi doğduğundan anneme seslenmem şart oldu:

-Anacığım; 1992'den bu yana, ah, nice 10 yıllar geçti; ama biliyorsun ki hiç ayrılmadık; hep dualarımızda oldun ve olacaksın. Bugün de bir bayram günü gibi ellerinden öpüyorum. Babam ve dört ağabeyimle beraber mekânınız cennet olsun. Rüyalarıma beklerim

Şeriat hükmü gereği eşlerin ana-babaları da anne ve babadır. Zevcemin anacığını ihtimal ki bendeniz incitmiş olabilirim ama ne kayınvâlidem Hatice anne ve ne de bir ömür boyu çocuklarıma şefkatini hiç esirgemeyen Mürüvvet ablam, bizi hiç incitmediler. Rahmet, üstlerine nisan yağmuru gibi yağsın inşallah.
Bizler yetişirken yengelerimiz, hanım öğretmenlerimiz bizleri anne şefkatiyle abla muhabbetiyle gözettiler. Cümlesinin kabri cennet bahçelerinden olsun.