BATININ İKİ HÂLİ

Şu iki olay Batı'nın ruh hâlini gösteriyor olsa gerek:

Onlardan biri Hicrî 1445, Milâdî 2024 Ramazan ayından bir gün önce ABD'de, diğeriramazan başladıktan bir gün sonra Fransa'da yaşandı

ABD'nin Kentucky eyaletinde dünyaya gelen 44 yaşındaki Jeferry Shaun King, yazar ve adaletsizliklere karşı eylemciliğiyle tanınmış bir kişidir. Sosyal medyada 6 milyondan fazla takipçisi var. 7 Ekim 2023'ten beri İsrail zulmüne karşı Gazzeli mazlumları desteklemekte. Eşi, Rai King. 4 çocukları var. J.F. King, yüksek tahsilini Georgia eyaletindeki Morehouse College'de sosyal ilimler üzerine yapmış. Mezuniyetinden sonra bir lisede öğretmenlik yapmış. Daha sonraysa 2008'de papazlık dersleri almış. Ardından Atlanta'da "cesur kilise'' ismiyle bir kilise kurmuş ve 4 yıl boyunca buranın başkanlığını yapmış.

Hayatını kısaca naklettiğimiz bu insan, eşi Rai King ile beraber ramazan ayı başlamadan 1 gün önce Texas'taki Valley Ranch Islamic Center adlı câmiye gelerek imam efendinin huzurunda kelime-i şehadet getirmek suretiyle Hristiyanlıktan ihtidâ edip Müslüman oldular. J.F.King, İslam'la şereflenme ânlarını sosyal medya hesabından paylaştı ve buradan din kardeşlerine seslendi. O seslenmenin mânâ itibarıyla Türkçesi şöyle:

-Az önce Müslüman olduk. Artık iki milyara yakın Müslüman'la birlikte biz de oruç tutacağız. Amerika'daki ve dünyanın diğer yerlerindeki Müslümanları selâmlıyorum. Ben, sizin için dua edeceğim, siz de lütfen bizim için dua etmeye devam edin. Kalbim, en sevgili kardeşlerim Gazellilerle birlikte

Corinne Rey isimli kadın gazeteci ise bir karikatürist. 41 yaşında bir Fransız. İmza olarak "coco'' müstear adını kullanıyor. Liberation adlı, sol eğilimli Fransız gazetesinde çizmekte. Sevgili Peygamberimize -aleyhi's selam- ve İslamiyet'le Türkiye'ye hakaretleri ve Türkiye ve Suriye'deki deprem kurtarma çalışmalarını alaya alan haber ve çizimleriyle sabıkalı Charlie Hebdo adlı pespaye Fransız mecmuası ve benzer yayınlarda da çizmişliği var. Coco'nun Mossad'da çalıştığı da kayıtlar arasında. Hakkında "eski bir Mossad çalışanı'' yazsa da aşağıda bahsedeceğimiz edepsizliği işleyen bu şöhret budalası ve vicdan fukarası kindâr yaratığın "eski çalışan'' olmadığını göstermektedir.

J.F. King ile eşi Rai King'inramazan başlamadan bir gün önce bir câmiye gelerek İslamiyet'i seçip dalâletten hidâyete ermelerini yukarıda naklettik. Bu güzel hâdise şu mübarek aydan bir gün önce yaşandığı gibi şu, çirkin kelimesinin iğrençliğini izaha yetmeyeceği aşağılık olay da ramazan başladıktan bir gün sonra, iki asırdır insanlığa uygar diye, temiz diye âdil diyepazarlanan Paris'te yaşandı:

Adı geçen Coco mahlaslı çizerin Liberation adlı gazetede yer alan karikatürünün adı "Gazze'de Ramazan''. Bu çizimde, enkaza dönmüş Gazze ve Gazzeli bir aile tasvir edilirken öfkeli bir kadın, kadının yanında bitkinlikten dili sarkmış bir çocuk, ağzında kemiklerle kaçışan fareler ve onları salyalar saçarak hırsla kovalayan aile reisiyle yıkıntı arasında kalmış bir el görünüyor. Karikatüre göre; koca, iftar etmeleri için farelerin ağzından kemikleri kapmak için pürtelaş onların peşindedir. Kadınsa kocasına ''iftardan önce olmaz!'' diye çıkışmaktadır.