Kur'ân-ı kerîm okumanın fazîleti

Bu ayda, Kur'ân-ı kerîmi çok okumalıdır.Kur'ân-ı kerîmi tecvîde uygun öğrenmeli ve her gün az da olsa, okumaya çalışmalıdır.

İçerisinde bulunduğumuz mübârek ramazân ayına çok hürmet etmelidir. Hürmet etmek, günâhlardan uzaklaşmakla ve ibâdetleri yapmakla olur. Hürmet edip, saygı gösteren, kat kat karşılığını görecektir. Fakat, bu mübârek zamanlarda,va'dedilen sevâplara kavuşabilmek için,her şeydenönce i'tikâdı düzeltmeklâzımdır.İlmihâl bilgilerini öğrenmek ve yaşayışını bunlara uygun hâle getirmekgerekir. Ayrıcaçok tevbe ve istiğfâr etmeli, kazâya kalmış namazlarını, oruçlarını(ramazândan sonra), zekâtlarını, sadaka-i fıtırlarını,kurbânlarınıhemen kazâ etmeye başlamalıdır.Bir ân önce bu borçlardan kurtulmak için çalışmalıdır.

Bilindiği gibi,Allahü teâlâya ve Peygamberine îmândan sonra, dînimizde en kıymetli ibâdetin namazolduğu bildirilmiştir. Namazın ehemmiyetini bildiren âyet-i kerîmeler ve hadîs-i şerîfler pek çoktur.Kur'ân-ı kerîmde yüzden fazla yerde, namaz kılmak emri tekrar edilmekte,hadîs-i şerîflerde namazın nasıl kılınacağı öğretilmekte ve teşvîk edilmektedir.

Bu ayda, Kur'ân-ı kerîmi çok okumalıdır.Kur'ân-ı kerîmi öğrenmek, okumak ve öğretmek çok sevâbdır.Kur'ân-ı kerîmi tecvîde uygun öğrenmeli ve her gün az da olsa, okumaya çalışmalıdır. Sevgili Peygamberimizin, bu husûstaki hadîs-i şerîflerinden bazıları şöyledir:

"En hayırlınız, Kur'ân'ı öğrenen ve öğretendir."Buhârî

"İnsanların en çok ibâdet edeni, en çok Kur'ân okuyandır."Deylemî

"Her gece on âyet okuyan, gâfillerden sayılmaz."Hâkim

"Kim bir âyet öğrenirse, bu âyet, Kıyâmette onun için nûr olur."Dârimî

"Kur'ân okuyanla dinleyen, sevâbda ortaktır."Deylemî

"Kur'ândan bir âyet dinleyen, sayısız çok sevâba kavuşur."İmâm Ahmed

"Kur'ân okuyun! Kıyâmette size şefâat eder."Müslim

"Kur'ânı öğrenip gece gündüz okuyana imrenmek gerekir."