Ramazan, oruç, zekat, fitre, sadaka ve kad'r bilmek..!

Dakikası bir gün, saati iki ay, günü birkaç sene hükmünde bir ömr-ü bâkiyi tazammun eden Mübarek Şehr-i Ramazanımızın son günlerinde tutulan bütün oruçlarımızın kabulü ibadetlerimizin makbuliyeti itibarıyla tebrik eder bu mübarek ayda müstecab dualarımızın kabulüne vesile olmasını dilerim..!

Ramazan-ı Şerif âdeta bir âhiret ticareti için gayet kârlı bir meşher, bir pazardır.

Uhrevî hasılat için, gayet münbit bir zemindir.

Ve neşvünema-i a'mal için, bahardaki mâh-ı Nişandır!

Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir.

Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur,cehennemden azat olur.

Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi.

Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur.

Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.

'RAMAZAN CEHENNEMDEN

AZAT OLMA AYIDIR ..'

Ebû Saîd el-Hudrî'den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurdu:

"Allah rızâsı için bir gün oruç tutan kimseyi Allah Teâlâ, bu bir günlük oruç sebebiyle cehennem ateşinden yetmiş yıl uzak tutar."(Buhârî, Cihâd 36)

Ebû Hüreyre'den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurdu:

"Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır."(Buhârî, Îmân 28, Savm 6)

RAMAZAN, ALLAH YOLUNDA

EN ÇOK İNFAK EDİLECEK AYDIR..!

"Allah yolunda sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe asla eremezsiniz. Ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir."(Ali İmran, 92)

"Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir."(Buhârî, Mezâlim 3; Müslim)

RAMAZAN, ALLAH'IN MAĞFİRET

AYIDIR..! HÜRRİYET ORUCU!

Ramazanda yıllardır Hürriyet Orucu tutan Soydaşlarımızın ve Din Kardeşimizin Hürriyet ve istiklaliyet iftarı olması yanında insanlığa yapılan ve bilhassa Müslümanlar üzerinde uygulanan soykırımlara da mezalimlere de son verilmesine vesile olsun inşallah..

RAMAZAN EN BEREKETLİ AYDIR ..!

Her Müslümanın hem dünya, hem ahiret için üzerine farz vacip müstehap vs. muhtelif vazifeleri vardır!

Elden geldiğince bu vazifeleri bilhassa ramazan günü ve bayram öncesinde ve ramazan ayının sonu on günde hassaten Kadir gecesini ihya etmeye çalıştığımız bugünlerde ifaya gayret etmeliyiz..!

ZEKATLARIMIZI, FİTRE VE SADAKALARIMIZI

ÇALIŞANLARIMIZLA PAYLAŞALIM ..!

Sizden bu mübarek Ramazan ayında hususi dua ve imkan nispetinde mümkün olan ZekatFitre Sadaka ile iştirakinizi evvela Kur'an ve Sünnetullah da bildirilen yakınlarınızdan başlayarak öncelikle insana yatırım yaparak geleceğimizi teminat altına alıp, bilhassa talebe hizmetlerinde en önemlisi de imkanlarınız nispetinde bir iş yeri sahibi iseniz "