ORUÇ TUT BİZİ! Ruhumuzu ve bedenimizi arındır..!

2004 yılında yazdığımız 2024 yılında yani 30 yıl sonra da 100. baskısıyla 1 milyon okuyucuya ulaşan "kozmik bilim ve bilinçle yaşam enerjisi" kitabımızda "oruçtaki kozmik boyut"bölümünde ilk defa "Allah'ın vahiy dini olan İslam dininde"akla kapı açıp acaba Allah'ın bizim ibadetlerimize ve konumuz olan orucumuza ihtiyacı mı var ki bize oruç tutturuyor

Bunun arka planındaki bize mesajı ne Diye düşündüğümüzde aslında "Allah'ın yarattığı mucize bedeninhem ruhsal hem bedensel olarak oruca ihtiyacın olduğunu görebilirsiniz..!" ABD ve Rusya'da diplomatik statüde uzun yıllar yaptığımız görevler sırasında gördüğümüz yaşadığımız olaylar ve okuduğumuz eserlerde ve kitaplarda ve yapılan uygulamalarında eşimin de Bağlık Bakanlığından görevli biri olarak bu konularda yaptığı çalışmalar da "İslam'la hiç alakası olmayan toplumlarda, diğer dinler ve inançlarda da" orucun yüksek keyfiyette toplum içinde değer bulduğu ve günümüzdeki pek çok hastalıklarda ve sağlıklı yaşam noktasında belki de insanların hayatında yer aldığı gerçeğini gördük..!

Bedeni ve ruhu temizlemek!

Kitabımızda bedende bir temizlik büyük mikropların küçük mikropları yemesi gibi bugünlerde ve son yıllarda revaçta bulunan 168 kuralı yani 16 saat aç kalmak 8 saat içinde iki öğün yemek yemek dünyanın pek çok ülkelerinde belki de son yılların en revaçta görülen "bir sağlıklı beslenme programı" olarak dünyanın en önemli sağlık uzmanları ve diyetisyenlerce tavsiye edilen bir kural haline gelmiştir..!

Eyyâm-ı bîd ne demektir

Allah Resûlü, ashâbına her ay üç gün oruçtutmalarını tavsiye ediyordu.

Bazen kamerîayların onüç, on dört ve on beşinde deoruçtutmalarını istiyordu. Bugünlere dolunayın parlak olmasından dolayı akgünler (eyyâm-ı bîd) denilirdi.

Her aydan üç gün oruç tutmanın fazileti ile ilgili hadis-i şerifler..!

Ebû Hüreyre'den (ra) rivayet edildiğine göre o, şöyle demiştir:

"Dostum bana üç şeyi tavsiye etti: Her ay üç gün oruç tutmamı, kuşluk vakti iki rekât namaz kılmamı ve uyumadan önce vitir namazını kılmamı."

(Buhârî, Savm, 60; Müslim, Müsâfirîn, 85)

Katâde b. Milhân'dan (ra) rivayet edildiğine göre o, şöyle demiştir:

Resûlullah (sav), dolunaylı günlerde yani her ayın on üç, on dört, on beşinci günlerinde oruç tutmamızı isterdi. (Ebû Dâvûd, Sıyâm, 68)

İbn Abbâs'tan (ra) rivayet edildiğine göre o, şöyle demiştir:

Resûlullah (sas) evinde de olsa yolculukta da olsa, dolunaylı günleri oruçsuz geçirmezdi.(Nesâî, Sıyâm, 70)

Üç günlük oruçların kozmik boyutu..!

Üç günlük oruçlarının tavsiye edilmesisonrası bu ayet ve hadislerin hikmetlerini düşündük akıl ettik ve yaklaşık 20 yıldır ve bugün bu yıl 84.'sünü uygulayacağız. Kozmik beden temizliği-ruhsal ve bedensel arınma-sağlıklı beslenme programımızın ana temasıoruçtur..!

Dolunay günleri-medcezir, çekme-itme..!

Bizler de buradan yola çıkarak üç günlük oruçlarla yılda iki defa ilkbahar ve sonbahardaki "dünyadaki medcezir çekip itme kuvvetinin en yüksek olduğu bu dolunay günlerinde bedendeki fizyolojik dönüşümün en etkin dönemlerinde"bu uygulamayı yaparak hem Kur'an'da emredilen, hem sünnetullahta tavsiye edilen hem de pek çok kadim kültürlerde kayıt altına girmiş bu oruç-açlık uygulamasının hayata geçirilmesini ve topluma kazandırılmasını sağlayarak insanlara şifa noktasında yol gösterici olduk!!

100 yılımızda oruç daha seküleristlerce bilimsel olarak anlaşılmadı..!

Otofaji(autophagy)-kendini yemek..!

Yeni ve daha sağlıklı hücreler elde edinmek için vücudun hasarlı hücreleri temizleme yoludur. Yanlış katlanmış veya kümelenmiş proteinlerin yıkımında, hasarlı organellerin temizlenmesinde ve hücre içi patojenlerin ortadan kaldırılmasında önemli bir rol oynamaktadır.