"Mescid-i Aksa ve Gazze"

Müslümanların zimmeti birdir..!

Filistinli alimler heyeti öncülüğünde Gazze ve Mescid-i Aksa için çok önemli bir fetva yayınlandı.

"İndirdiğimiz açık delilleri ve hidâyeti biz kitapta insanlara açıkladıktan sonra gizleyenler yok mu İşte onlara hem Allah lânet eder hem de lânet edebilecek herkes lânet eder.(Bakara-159) ayetine atıfta bulunan âlimler, bu ilahi emre dayanarak, şer'i sorumluluğu yerine getirmek, hakikati savunmak ve sözle cihat etmek için ümmetin seçkin şahsiyetlerinin 11 maddelik şer'i sabiteleri onayladığını bildirdi.

Cenab-ı Rabbil alemin Tövbe Suresi dokuzuncu ayetinde;

"Eğer size üstünlük sağlayacak olsalar, hakkınızda ne bir yemin, ne bir anlaşma, ne de bir hukuk hiçbir şey gözetmezler. Ağızlarıyla güya sizi memnun etmeye çalışırlar; fakat kalpleri aksi istikâmette atar. Çünkü onların çoğu, yoldan çıkmış hak-hukuk tanımaz kimselerdir."

YAHUDİLER İLE İLGİLİ HADİSLER!

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Müslümanlarla Yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç Yahudi'yi kovalayan kimseye, 'Ey Müslüman! Arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür!' diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek; çünkü o Yahudilerin ağaçlarındandır."(Buhârî, Cihâd 94, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 82)

Gazze ve Filistin'e yönelik sınırları kapatmanın Allah'a ve Rasulü'ne (sav) ihanet anlamına geldiğinin kaydedildiği fetvada,"Bu varlıkla yapılan tüm barış ve normalleşme anlaşmaları, Hz. Peygamber'in (sav) buyurduğu gibi şer'en hükümsüzdür ve 'Müslümanların zimmeti birdir"denildi.

Nitekim Kur'an-ı Kerim'in yine Tövbe Suresi onuncu ayetinde bu zimmetle ilgili olarak;

"(Onlar) Bir mü'min hakkında ne bir yemin ve ne de bir 'zimmet gözetmezler!' Ve işte haddi tecavüz etmiş olanlar, onlardır" diyerek fetvanın şeri noktasına da dayanak oluşturmuştur..!

Şeyh Muhammed Hasan Dedo ve Gazze'deki Filistin Alimler Heyeti Başkanı Dr. Mervan Ebu Ras öncülüğünde yüzden fazla alim ve vaiz tarafından "Mescid-i Aksa ve Gazze"başlığı altında küresel güçlerin bu soykırıma karşı herkesin üzerine düşen farz olan hükümlerihükümleri yayınladılar..!

"MÜSLÜMANLARA KARŞI;

MÜTECAVİZ VE SOYKIRIMCI YAHUDİ

VE HRİSTİYANLARA YARDIM EDEN

HERKES MÜRTETTİR"

Âlimler tarafından yayınlanan küresel çağrı ve fetvada Filistin direnişine sadakat edilmesi gerektiği de belirtildi.

Öte yandan aynı fetvada, iki devletli çözüm safsatasına cevap niteliğinde satırlar da yer aldı.

Konuya ilişkin olarak, "Filistin toprakları vakıftır ve bir karışından vazgeçmek caiz değildir. Filistin'in herhangi bir parçasını satmak veya bir kâfire vererek terk etmek haramdır"ifadeleri kullanıldı.

SINIRLARI KAPATMAK ALLAH'A VE

RASULÜ'NE (SAV) İHANETTİR!

Gazze ve Filistin'e yönelik sınırları kapatmanın Allah'a ve Rasulü'ne (sav) ihanet anlamına geldiğinin kaydedildiği fetvada "