Bayramlar o gün olsun ki; bayram olsun..!

"Ramazan Bayramı sabahı melekler yollara dökülür ve şöyle seslenirler:

'Ey Müslümanlar topluluğu! Keremi bol olan Rabbinizin rahmetine koşunuz. O, bol iyilik ve ihsanda bulunur. Sonra onlara bol bol mükâfatlar verilir. Siz gece ibadet etmekle emrolundunuz ve emri yerine getirdiniz. Gündüz oruç tutmakla emrolundunuz, orucu tuttunuz ve Rabbinize itaat ediniz, mükâfatınızı alınız.' (el-Tergîb ve't-Terhîb Trc. 2:332.)

"Bayram namazını kıldıktan sonra bir münadi şöyle seslenir:

'Dikkat ediniz, müjde size! Rabbiniz sizi bağışladı, evlerinize doğru yola ermiş olarak dönünüz. Bayram günü mükâfat günüdür. Bugün semâ âleminde mükâfat günü olarak ilan edilir." (Müslim, Salatü'l-İdeyn, 20.)

"Bir grup Habeşli, bir bayram günü mızrak ve kalkanlarıyla gösteriler yaparken rakseder gibi oynuyorlardı. Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam beni çağırdı. Başımı onun omuzuna dayadım. Bu vaziyette onların harp oyununa bakmaya başladık. Ta onlara bakmaktan ilk vazgeçen ben oluncaya kadar." (Müslim, Salatü'l-İdeyn, 20)

Bayram eğlenceleri sapkınlığa sebep olmamalı.,!

Ancak bayramdaki sevincin gaflete dönüşecek kadar taşkınlığa varmaması lazımdır.

Eğlence meşru dairede olmalı ve günah unsurlarını taşımamalıdır.

Bir yılın muhasebesinin yapıldığı günler olmalıdır..!

Zaman şeridi içinde bayram yeni bir değişimin başı, bir dönüm noktası ve bir muhasebe vaktidir. Ömürden bir yılın daha geçip gittiğini, kabir âlemine doğru bir adım daha yaklaşıldığını hatırlatan vesilelerden biridir.

Bayramlar şükür günüdür!

Şükür nimeti ziyadeleştirir gafleti kaçırır..!

"Bunun içindir ki, bayramlarda gaflet istila edip gayrimeşru daireye sapmamak için, rivayetlerde zikrullaha (Allah'ı zikretmeye) ve şükre azim tergibat (büyük teşvikler) vardır. Ta ki, bayramlarda o sevinç ve sürür nimetlerini şükre çevirip, o nimeti idame ve ziyadeleştirsin. Çünkü şükür nimeti ziyadeleştirir, gafleti kaçırır." (Lem'alar, 230.)

Bayramların asıl süsü ve zineti tekbirlerdir.!

Getirilen her tekbir ruh ve gönüllerde manevi coşkuyu ve heyecanı canlandırır. Kulu, Rabbinin azameti karşısında yüce duygulara taşır.

BİRLİKTEN KUVVET VE SİNERJİ DOĞAR!

KORUMA KALKANIMIZ GÜÇLENİR ..!

Sadece bir ülke halkının değil, yeryüzünde sayısı milyarlara varan Müslümanların hep beraber aynı anda tekbir getirdiklerini hayal ettiğimizde, tekbir getirip namaz kılar gibi bir hale bürünür.

31 MART SEÇİMLERİ SONRASI

KARDEŞLİK SÖZLEŞMEMİZİ

YENİDEN YENİLEMELİYİZ ..!

Bu muhteşem manaların yaşandığı bayram günlerinde küçük meselelerden çıkan kırgınlıkların, dargınlıkların ne önemi olabilir Onun için bayramda her mü'minin kardeşleriyle kardeşlik sözleşmesini yenilemesi, kuvvetlendirmesi gerekir!

KUR'AN VE SÜNNETULLAH'A

SAHİP ÇIKMALIYIZ!

Yabancı ve yerli sürdürülen ve Kur'an'ın şahsında manevi ve milli birliğimizi ve kimliğimize yönelmiş bu planlı projeli saldırılara, fert, millet ve devlet olarak hep birlikte karşı durmamız dünyanın ve İslam ülkeleri başta olmak üzere "beklenen TÜRK"Türkiye Cumhuriyetİ olarak yapılan planlı bu saldırılar karşısında net bir duruş göstererek KUR'AN VE SÜNNETULLAH'a dün olduğu gibi bugün de yarın da SAHİP ÇIKACAK DURUŞ GÖSTEREREK devlet adınabekamız adına bir mecburiyettir.

Kur'an'ın mana, maksat ve muradını hatta pek çok tevillerini anlayacak "