109. yılında Çanakkale geçildi mi..

Çanakkale'nin deniz zaferlerinin 109. yıl dönümü her sene olduğu gibi yani 108 senedir olduğu gibi bu sene de kutlanıyor..

Değerli takipçilerim; biliyorsunuz 35 senedir Vakit, Cuma Dergisi, Tercüman, Sabah, Hürriyet, Kelebek, Posta, gibi basın yayın organlarında ve pek çok dergide sağlıklı yaşam ve sosyal siyasetle ilgili pek çok yazı ve dergi ekleri ile kalemimizin zekatını verdik ..!

15 yıllık bir yurt dışı arasından sonra Allah rahmet eylesin değerli, kadim, eskimez dostum Mustafa Karahasanoğlu'un daveti ile "Maranki hocam senin yazabileceğin tek yer Akit gazetesi, doğruların adresi burası.."diye davetinden sonra da hasbelkader kalemimizle Hakk'ın hatırını bütün hatırlardan yüksek tutarak bazen inkıtalar olsa da doğruları yazmanın zor olduğu bugünlerde fincancı katırlarını ürkütmeden, kırıp dökmeden ihtisas sahibi olduğumuz ve hayat tecrübeleri ile dolu 40 yıllık devlet hayatımızdaki sahadan tecrübelerimizle yol gösterici olarak Allah (c.c) ömür verdikçe burada köşemizde yazılarımıza devam edeceğiz ..!

Doğruları yazarak kalem oynatmanınen zor olduğu yılları yaşıyoruz!

Zaten artık gelişen teknoloji yapay zekanın konuşulduğu sosyal medyanın zirve yaptığı günümüzde çok şükür 2 milyona yakın aktif takipçimizle konuşarak, yazarak, oturup, kalkıp her alanda dertleşiyoruz..!

Yeni Akit gazetesi de bu sahada bizim doğruları hasbelkader yazabildiğimiz kadim dostlarımızla beraber yol arkadaşlığı yaptığımız bir basın yayın organı, onun için buradayız ..!

Medyadaki kısır döngü!

Onun için bir yıl içindeki yazılara bakıldığında yaklaşık 50'ye yakını cumhuriyet tarihindeki bayramlar, kurtuluş günleri veyahut Türk İslam kültürünün yetiştirdiği ilim, bilim, edebiyat, tarih veya siyasi adamların ölüm veya doğum günleri yanında onlarla ilgili görüş ve düşünceler toplusunun olduğunu; kısa bir araştırma yapan herkes görebilir..!

Bunları bugün niye mi yazıyorum..!

Hani bana diyorsunuz ya neden Filistin'i, Gazze'yi, Türkistan'daki mezalimi niye her gün yazmıyorsun!

Biz yıllardır yazdık ve tarihe kayıt düştük..!

Bizler bütün detaylarıyla hem"Kafkas ve Türkistan Mezalimi-Azerbaycan Karabağ"adlı kitabımızı yazarak, hem"Balkanlar ve Bosna-Hersek Mezalimi"kitabını yazarak, hem de "Orta Doğu ve Filistin Mezalimi" kitaplarını 40 yıllık devlet hayatındaki görevlerimde bizatihi yaşayarak sahada yaptığım çok hayati risk taşıyan, mesuliyet ve çok önemli görevler icra ederek sahada yaptığım çalışmaları ile ömrümün zekatını verirken yazarak da ilminin zekatını veren birisiyim çok şükür elhamdülillah..!

Bundan sonra dünyadaki bütün mezalimlere esas yapılması gerekenler devlet eliyle yapılmalıdır..!

Çanakkale geçildi mi ..

Bugün de yukarıda anlattığım bilgiler muvacehesinde Çanakkale ile ilgili kapağı açılmamış ve hepimizi düşündürecek akıl etmez misinizHiç düşünmez misiniz Uyarılarına bir kapı açarak 109. Çanakkale'nin yıldönümünü yorumu size bırakarak paylaşmak istiyorum..!

Büyük dedelerden birisi Çanakkale'de İnebolu Şehitliği'nde Bursa Yeşil Türbe'de yatan ulu dedem İkinci Mehmet Çelebi neslimden Şükrü Çelebi dedem yanında yine anne ve babadan dedelerim 10-12 yıl askerlik yaparak İstiklal madalyalı yukarıdaki kitapları da kaynak kitap olarak yazabilen araştırmacı bir tarih bilgisine sahip bir torun olarak bu satırları; satır başları ile tarihe kayıt düşsün diye buraya yazıyorum!

MADEM ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ İSE ..!

".neden Osmanlı devleti yıkıldı ve hilafet kaldırıldı

- Saltanatın hanedan mensupları neden sersefil ve perişanlık içinde yurt dışlarında ömürlerini tükettiler..

- İzmir İktisat Kongresi "yabancı sermayeye karşı değiliz" diyerek ülkemize uygulanan kapitülasyonlar, Lozan'la 12 Adalar ve toprak kayıpları nerede