OXFAM "Eşitsizlik raporu" yayınlandı

Değerli takipçilerim kendi fikir dağarcığımızda sizler için sahada yaptığımız çalışmaları zaman zaman bu satırlarda dile getiriyoruz!

Bilhassa 31 Mart seçim sürecinde 100 doğruluğuna inandığımız belgelerle kayıtlı hadiseleri başta partilerin teşkilat başkanlarına illerdeki il başkanlarına ve milletvekillerine bu şahıs hakkında bu gibi belge bilgi ve yorumlar bildirilmiştir..!

Sözlü ve arkasından da yazılı belgeleri gönderiyoruz ki, milletimiz liyakatlı ve ehliyetli şehit kanlarıyla bize bu toprakları vatan bırakmış atalarımıza layık belediye başkanları seçilsin ve ülkemize hizmet etsin diye hem bu satırlarda kalemimizle hem de canlı yayınlarda kelamımızla dile getiriyoruz ve getirdik..!

Sonuç: hiç mübalağ etmiyorum bütün partiler kendi doğruları dışında veya menfaatleri dışında hiçbir bilgi belge ve fikri kabul etme noktasında olmamış "körler sağırlar birbirini ağırlar" noktasında adaylarını hangi kriterle seçildiği milletçe belli olmayan başkan adaylarını açıklamışlardır..!

Burada yuvarlak sözlerle geçiştirdiğim bütün partilere hitaben millet için bize layık gördüğünüz belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, meclis üyeleri bir Allah'tan korkan, liyakatlı, ehliyetli ve sahasında mutlaka profesyonel ve en önemlisi de daha önce başkanlık veya yaptığı görevlerde kesinlikle mahkeme kararıyla en azından imar yolsuzluğuyla adı karışmamış olması yanında hele hele mahkemelerden tescilli imar yasasına aykırılığı tescil edilirse yapılmasın diye milletimizin tercihini bu sütunlar da dile getirmiştim..!

Günah bizden gitti!

İnşallah göreceksiniz 31 Mart seçimlerinde bu sütunlarda Rabbimiz ömür verip, gazetemizin yönetimi de müsaade ederse bu yazdığım kriterlerde olmayan ve kaybeden adayları da partilerin teşkilat başkanlarını, il ilçe başkanlarını ve milletvekillerini ben size bunları söylemiştim belgelerini de göndermiştim sizinle de konuşmuştum diyerek neden böyle yaptınız diyerek en son bütün partilerin başta Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve diğer partilerin genel başkanlarına izafeteden yazmayı ve göndermeyi bir borç bileceğim..!

Değerli dostlar ve takipçilerim maalesef ülkemizde liyakat ve ehliyete önem vermenin minimal seviyeye indiği dönemde artık siyaset sahasında bir şey yazmanın manasızlığı noktasında bundan sonra size uluslararası kuruluşların yaptığı çalışmalar ve Türkiyemizle alakalı bölümleri paylaşarak bir think- thank, sesli düşüncelerimizi kalemimizle sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz..!!!

Bugünkü konumuzun başlığı tam da dünyadaki ekonomik göstergelerin farklılığı bölgesel krizler ve küresel sermayenin Türkiye'de manipüle ettiğiekonomi politikaları gereği gelinen noktadaki durumu uluslararası kaynak göstererek sizlerle paylaşmak istedim..!

Zengin zengin olmaya; fakir fakir kalmaya devam ediyor..!

İngiliz sivil toplum kuruluşu Oxfam, "eşitsizlik raporu"nu yayınladı.

Rapora göre dünyadaki en zengin 5 ismin serveti saatte 14 milyon dolar artıyor. Rapora göre yine bu 5 isim servetini 2020'den bu yana 2 kat artırdı. 5 milyar insan ise bu dönemde yoksullaştı.

Ancak yoksulluk 229 yıl daha dünya bu kriterler seviyesinde farklılık göstermeden sürdürülebilir bir politika izlerse dünyadaki bu dengesizlikler ve yoksulluk asla ortadan kaldırılamayacak.