Kurbanlarımızı kardeşlerimizle paylaştık, kardeşlik şuuruna eriştik inşallah!

Kurbanlarımızı kardeşlerimizle paylaştık, kardeşlik şuuruna eriştik inşallah!

AHMET MARANKİ

İMAN ETMEK: Yüce Rabbimizden, yaratmış olduğu kullarına bir çağrıdır, tekliftir.

İBADET: Kulların, davranış ve hareketleri ile iman ettiğinin ispatıdır, itaat ettiğini göstermesidir. Yüce Allah hiçten ve yokluktan yaratmış olduğu insanı, DAMLA iken, DERYA olmaya, ÖLÜMLÜ iken ÖLÜMSÜZ olmaya yücelmesi için, yapmış olduğu çağrısıdır.

Bütün insanların en büyük korkusu ve arzusu yokluktan, ölümden kurtulmak ve ebedi âlemde sonsuz mutluluklar içinde yaşamak isteğidir. Rabbimiz yaratmış olduğu insanları, bu büyük makama ulaşmaları için tekrar tekrar, peygamberleri ve kitaplarıyla davet ediyor.

İşte iman eden insanların ibadet noktasındaki üzerine vacip olanlara vazifelerinden biri olan kurban kesme aslında kardeşlik duygularını pekiştirme ve Allah'a kulunun en yüksek bir göstergesidir!

Duamız odur ki; dünyanın her yerinde mazlum ve mağdur beldelerde Moğolistan'dan Bosna-Hersek'e, Afrika'nın en ücra köşelerinden Orta Doğu ve Filistin'de ihtiyaç duyulan bütün Müslümanlar bir önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi kurbanlarını kardeşleriyle paylaşarak, bütün Müslümanlar kardeştir duygusunu hayata geçirmeyi başardılar inşallah!

Ben, yıllardır mağdur ve mazlum coğrafyalarda açlık sınırında yaşayan Müslüman kardeşlerimiz yanında eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağılması sonrasında orta Asya Türk cumhuriyetleri başta olmakla yeni yeni İslamiyetle tanışan bu bölgelerde bu sene ilk defa İslami hizmetlerin yoğun bir şekilde yaşatıldığını gördük!

Türkistan'ın en uzak coğrafyası Moğolistan'da İslam'a karşı yoğun bir inkişaf ve medreselerin açılması bizi bu sene kurbanlarımızı bu bölgeyeve Afrika'ya yönlendirmeye sevk etti!

Bizler oralara gidemezsek de oradaki hizmetleri dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da kurbanları yani emanetleri yerine ulaştırdılar !!!

Çevremdeki pek çok kişiyi başta Türk dünyası, Afrika ülkeleri olmakla en çok ihtiyaç duyulan beldelere ulaştırmanın mutluluğunu yaşayarak kurbanlarını kardeşleriyle paylaşmanın huzurunu da yaşamaya vesile olduk!

Kesilen her kurbanın kimin kurbanı olduğunu belirten tabelalar da onlarca kişinin önünde isimle dualarla tekbirlerle canlı video ile keserek insanlardaki şüpheleri giderdiler!

Kurbanlarını kardeşleriyle paylaşan Müslümanlar âlem-i İslâm'ın da büyük bir bayramına vesile oldu inşallah!

KUR'AN'IN KURBAN HÜKMÜ BİLE İSLAM BİRLİĞİNE VESİLE OLACAK İNŞALLAH!

Cemahir-i Müttefika-i İslâmiyenin kudsî kanun-u esasiyelerinin menbaı olan Kur'an-ı Hakîm, istikbale tam hâkim olup beşeriyete tam bir bayramı getirmesini Rahmet-i İlahiyeden Niyaz ediyorum

Bayramınızın bayram olması ve esaretteki din kardeşlerimizin bir an önce hürriyetlerine kavuşması, Kurban Mektebinden ve yapılan ibadetler ve Tevhid-i Hakikiye nailiyetle Cehennemden malın kurban edilmesine ZEKAT, canın kurban edilmesineŞEHADET, zamanın kurban edilmesine SALÂT (namaz), mekanın kurban edilmesineHİCRET denir!

İlahi hükümlere uyan her Müslüman aslında her an kurbanı yaşamaktadır! Çünkü KURBAN kulun Rabbi dışında vâzgeçilmez hiçbir şeyinin olmadığının ilanıdır!

Vacip kurbandan sonra kesilmesi gerekenler!!!

Talebe üstadına sorar:

"Üstadım, bayrama ne keseyim"

"Önce gıybeti kes, kul hakkı yemeyi kes, yalan söylemeyi kes, haram yemeyi kes,adam kayırmayı kes, israfı kes,kötülükten irtibatını kes... Bunları kesmezsen, ne kesersen beyhude !"

"Üstadım" dedim:"Bayrama ne alayım"

"Birkaç piri fâniden gönül, Birkaç çocuktan gülücük, Birkaç fakirden de duâ al."