Kâinatın alkışladığı Regaib Gecesini ve Üç Ayları anlamak..!

Üç Aylar ve Receb-i Şerif!

Cenâb-ı Allah'a nihayetsiz hamdü sena ve şükürler olsun ki, yeniden mübarek Üç Aylara kavuştuk.

Çok faziletli ve çok değerli çok büyük bir manevi hâsılat mevsimi olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan mübarek 'Üç Aylar' ve Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesi veaynı zamanda Ramazan ayının da ilk habercisi olan Regaib Gecesi, bu perşembe gününe denk gelen bu gece idrak ettik inşallah.!

Peygamber Efendimiz'e (asm)buyuruyor ki:

"Şu beş gecede yapılan duâlar geri çevrilmez. Regaip Gecesi, Şaban'ın 15. gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi ve Kurban Bayramı gecesi." (İbn-i Asâkir.)

İnsanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarabilecek bir gece Regaip gecesi!

2024 yılının ocak ayındaki dünyada Müslümanlara ve insanlara karşı yapılan soykırım ve mezalimlerin tavan yaptığı bu karanlıklar içindeki dünyayı aydınlatabilecek belki de en önemli hadiselerden biri inşallah idrak ettiğimiz "Regaip Gecesi ve önümüzdeki üç aylar"olacaktır ..!

Ahirete doğru doludizgin yol alırken, bizi karşılayan her rahmet saatini tevbe ve teveccüh saati bilmeliyiz.

Habitatımızın, dengenin bozulduğu, flora ve faunanın tahrip edildiği, ekolojinin dengesizleştiği, küresel ısınma yerine, küresel soğumanın hızla arttığı, yağmursuzluktan, kuraklıktan şehirlerin susuzluk çektiği ve tarımın can çekiştiği, verimin düştüğü ve maişet yani geçimin zorlaştığı bu günlerde belki de Üç Aylar ve Regaip Gecesi bir kurtuluş reçetesi olabilecektir..!

Bediüzzaman Hazretleri Emirdağ Lahikasında bir mektubunda "Leyle-i Regaib'in hususî rahmet müjdeleriyle kâinatın alkışladığı bir gece" olduğunu bildiriyor:

"Aziz kardeşlerim, size iki pusulayı Leyle-i Regaip'ten altı saat evvel yazdım. "Hizbü n-Nuriye" kâğıt ile teslimden sonra, katiyen benim kanaatimde bir nevi Mu'cize-i Ahmediye olarak, iki aydan beri mütemadiyen kuraklık ve yağmursuzluk, her tarafta daima namazlardan sonra pek çok duâların akim kaldığı ve herkes meyusiyetten derd-i maişet endişesiyle kalben ağlarken, birden Leyle-i Regaip-bütün ömrümde hiç mislini işitmediğim ve başkalar da işitmediği-üç saatte yüz defa, belki fazla tekrarla melek-i ra'dın yüksek ve şiddetli tesbihatıyla öyle bir rahmet yağdı ki, en muannide dahi Leyle-i Regaibin kudsiyetini ve Hazret-i Risaletin bir derece, bir cihette âlem-i şahadete teşrifinin umum kâinatça ve bütün asırlarda nazar-ı ehemmiyette ve Rahmetenlil-Âlemin olduğunu ispat etti ve kâinat o geceyi alkışlıyor diye gösterdi."

Bediüzzaman Said Nursî Kastamonu Lahikasında insanlığa ve talebelerine çağrı yaparak Leyle-i Regaibinizi tebrik ediyor:

"Aziz ve sıddık kardeşlerim ve fedakâr ve sadık arkadaşlarım!

Evvelâ: Sizin, bu mübarek şuhur-u selâse ve içindeki kıymettar leyâli-i mübarekeleri tebrik ediyoruz. Cenâb-ı Hak, her bir geceyi sizin hakkınızda birer Leyle-i Regaib ve Leyle-i Kadir kıymetinde size sevap versin. Âmin."

Leyle-i Regâibinizi tebrik ederim.

Bu aylar çok büyük bir hâsılat mevsimidir!

Bu aylarda; başta namaz olmak üzere, oruç, Kur'ân okuma, Kur'an'ın bir manada tefsiri olan Risale-i Nur, Cevşen ve diğer zikir, evrâd ve duâların yapılması tavsiye edilmiştir..!

Tabiî bu üç ayların birincisi olan Receb'in ilk Cuma gecesi Regaib Gecesi'dir. "