Beraat ve umumi af müjdesi!

Bu gecede kendimizi affettirmenin yolunu arayalım..!

Bir yılın programının yazıldığı bir gece bu gece, inşallah defterimizi temizleyip af ile bağışlanmış bir vaziyette geceyi geçirip, tertemiz defterle, tertemiz ruh veduruş ile Rabbimizin huzuruna çıkmanın en büyük fırsatının olduğu bir gecedir!

Bir insan için Allah tarafından verilebilecek en büyük nimet "affedilmektir"..!

Bu gecenin çok önemli bir hususiyeti var!

Allah (c.c.), bütünbir senenin programı bu gecede yazıyor..!

Kader defterleri bu gecede diziliyor..!

Hatta ve hatta o senenin içinde Kadir Gecesi de olduğu için adeta Leyle-i Kadir kutsi olan bir gece..!

Kadir Gecesi Ramazan'ın içinde saklanmıştır!

"Hususan ikinci yarısında, son on gününde, hususan tek gecelerde arayın.!" diye hadislerde müjdeler varken; yani Kadir Gecesini yakalayamama ihtimalimiz var! Amma beraat belirli bir gecedir, bu geceyi kaçırma ihtimalimiz yok!

Bu geceyi kendimizi affettirmek için en büyük fırsattır! Bu gece Rabbimizin bütün rahmetiyle yeryüzüne tecelli ettiği, adeta umumi af çıkarıp bütün insanları cehennemden azat etmek için rahmetiyle sonuna kadar tecelli ettiği bir gecedir..!

Beraat gecesi hakkında pek çok hadisler var!

Beraat gecesi Cenab-ı Hakk o kadar çok insanı cehennemden azad eder ki;

".kabîlelerinkoyunlarının tüyleri adedince insanları o gece cehennemden azad edecek"diye hadis var..!

Bu kadar büyük bir af gecesinde bir insanın gaflette kalması bir insanın bu geceyi diğer gecelerden farklı, diğer gecelerden daha ehemmiyet vererek geçirmeme ihtimali ne kadar acınacak bir vaziyettir!

Hadislerde var; o gece uykuda geçirenlere melekler başlarına dizilirler yazık"yazık etti kendine yazık etti"diye ! Kendi kendine yazık ettiğini ifade ederler!

Bu gece umumi bir af var!

Menfaat üzere dönen siyasetin etkisiyle delalet ve sapıklık içinde olan insanlığın, ahir zamanda günah ve sevabın dengesinin bu kadar bozulduğu, amel defterimizde günah sevap açığının bu kadar açıldığı bir süreçte böyle bir geceye çok büyük ihtiyacımız var!

Bu gecede kendimizi affettirmenin en kestirme yolu nedir

Cenab-ı Hakk kendi isimlerini, sıfatlarını kullarının üzerinde görmek istiyor..!

Allah temizdir, temiz olanları sever..!

Allah adildir, adil olanları sever..!

Allah affedicidir, en çok affedeni sever..!

Allah affedendir!

Allah affetmek için;

Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin ..!

Allah; başta yöneticilerimize ve bize "aranızda adaleti çoğaltın" diye emrediyor..!

Eşimiz, dostumuz, akrabamız ve ben şuurunda değil de, biz şuuruyla; bugün menfaat üzerine dönen siyasetin 31 Mart seçimlerindeki husumetin arttığı, düşmanlığın azami seviyeye çıktığı, iftiraların ve gıybetin en yüksek seviyesine ulaştığı bu mübarek üç ayların Şaban Ayı'nın 15. gecesinde gelin yaptıklarımızdan ve günahlarımızdan bir tövbe edelim!

Berat gecesini kozmik boyutta sırlı bilgilerle ve ibadetle geçirmek büyük bir manevi kazançtır!

Hem İmam-ı Ali (r.a) onuncu mertebe-i tadadında onuncu sûre olarak ve kıyamet ve Leyle-i Berat'a bakan"Ve içine muhkem sırlar yerleştirilen Duhan Sûresi'nin hürmetine"deyip, mana-yı işarîsiyle, Haşir Risalesi'ne işaretle beraber, o risalenin fevkalâde ehemmiyetini ve gayet muhkem olduğunu ve o zamanın dumanlı karanlıklarını izale eden bir Leyle-i Berat'ın bir kandili hükmünde bulunmasına ve haşir ve kıyametin bir alâmeti olan Duhan, hem Leyle-i Berat'ın senevî olarak hikmetli tefrik ve taksim-i umur noktalarıyla ve başka karineler ile imaen ve remzen haber veriyor. (Şuâlar, s. 757)