Alev Alatlı: Her yasal hak helal değildir ve olamaz..!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alev Alatlı'nın, eserleriyle bu ülkenin ve bu ülke münevverlerinin vicdanı olduğunu belirterek, "Bize bir büyük medeniyet arayışını anlattı. Bize, zihin tutulmalarını, kalp yaralarını anlattı! Sayın Alev Alatlı bize batıyı en doğru şekilde anlattı, gizli kapaklı bırakmadı! Doğuyu hatırlattı, o yaşasın ölüm dese de bize ona hayırlı, uzun daha nice eseri ile bize kucaklaştıracağı bir ömür diliyoruz! Az önce burada ifade ettiler orada kimse var mı diye sormuştu. Evet, burada olduğumuzu ve inşallah hep yanınızda olacağımızı hatırlatmak istiyorum"dedi.

Alev Alatlı Edebiyat alanında cumhurbaşkanlığı kültür ve sanat büyük ödülünü layık olduğu törende yaptığı konuşmada çok önemli detaylara değinerek mesajlar verdi!

1912 Balkan göçmeni olduğu, ailesinin bütün erkeklerinin hicret ettiği yollara düştüğü, güneşin doğduğu topraklardan batıya aydınlatmak için hedef koyduğunu ve bu aydınlatma terazisinde sadece yasaların harflerinden ibaret bir adaletten bahsetmediğini açık bir şekilde ortaya koymuştur..!

Alev Alatlı adalet denilince sadece bugünkü kanunlardan değil, toplumsal değerlerden, gelenekten, kadim örf ve adet soyundurulmuş yegane ölçüsü yasaların harfinden ibaret olan adaletin adalet olmadığının da altını çizmiştir..!

Adalet nedir!

".bugünkü anayasalara ve Meclise göre helal olsun olmasın haksız olma durumu yasalarca edilen bir durumdur!

Gelin görün adalet yasaların insafına bırakamayacağınız bir durumdur..!

Kamu yararına insanlık adına insanların haklarını dondurma insanlardan istenemez!

Kazanımlarından geri durmaları talep edilemez!

Vatandaşa bugün olduğu gibi Yasayla haklı olduğuna karar verildiyse ne diyeceksiniz..

Şunu demek istiyorum..! Helal alan, esas olan, doğru olan ona hakkını helal edilmesi olmalıdır! Aslolan helalleşmek olmalıdır!

Helalleşmek mahkemede dava kazanmaktan üstün olmalıdır..!

Çünkü her yasal hak değildir ve olamaz..!"

Alev Alatlı ödül töreninde sayın cumhurbaşkanımızın ve hemen hemen bütün başta adalet eski ve yeni bakanının bulunduğu Yargıtay, Danıştay, Sayıştay ve bakanlar kurulunun ve Ankara'nın önemli bürokratlarının gazetecilerinin üniversite rektörlerinin bulunduğu bir toplantıda yaptığı konuşma, tarihe kayıt düşecek çok önemli bir konuşmadır..!

Ben de sayfamda bunu paylaşırken Türkiye'deki son yıllarda, aylarda ve günlerde giderek azalan ve yok olmaya yüz tutmuş olan adaleti icra edecek kişi ve kuruluşlara tarihe bir kayıt düşerek mesaj vermek istedim!!

Sayın cumhurbaşkanımıza da bu konuşmayı yaptırdığı için teşekkür ederim!

İnşallah hayata geçirmeyi de kendisine nasip olur!

Alev Alatlı işte tarihe böyle bir miras bırakmıştır!

Ve demiştir ki!

"Birinci Dünya Savaşı galipleri sonrası çizilen sınırlar yasal olsa da helal değildir..!

Haraç çıkarılan evini satın almanız yasal olsa da hakkınız değildir yani helal değildir..!

İmar ruhsatı olan bir ev tecavüz ederken yasal olarak sizin fakat helal değildir!

Çok daha ucuz bir enerji pazara girmesini önlemek üzere petrol şirketi yasal olarak yaptığı iş değildir!

Raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine madde koyan fırıncının formülü ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla ama helal değildir..!