2023 seçimleri: Doğru adımlarla yola devam! 2024 seçimleri: Doğru adamlarla yola devam olmalı!

AK Parti'nin,14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesinde

"Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar Seçim Beyannamesi 2023"başlıklı beyannamenin ön sözünde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı "Türkiye Yüzyılı için milletimize ahdimizdir"yazısına ana tema olarak yer verilmiş listeler belirlenmiş ve Cumhur İttifakı sandıktan yine iktidar olmayı başararak çıkmıştır!

Ben de yine bu köşede bu beyannamede önemli noktalara yer vermiş başlıklar halinde sıralamış Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelerini talebimiz olarak sizlerle paylaşmıştık!

Aradan yaklaşık bir yıl geçiyor, sanıyorum önümüzdeki dört yılda bir önceki beş yıl gibi çok çabuk geçecek ..!

Dünyanın neresinde iki ile ikiyi çarpsanız da, toplasanız da bunları sağdan sola, yukarıdan aşağıya toplasanız da bunun dört edeceğini okuma yazma bilen herkes doğrular!

Rakamlar yalan söylemez!

Ben ekonomi doktorası yapmış bir mühendis kökenli biri olarak yurt içinde ve yurt dışında devlet başkanlarından önemli başarı mektupları almış ve Birleşmiş Milletler gibi bir kurumda UNDP -Birleşmiş Milletler Kalkınma Programlarını SSRI -Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin yıkılmasından sonra planlı ekonomiden pazar ekonomisine geçişle ilgili Türkiye Cumhuriyeti devleti adına 15 seneye yakın Birleşmiş Milletler de bu"ekonomik kalkınma projeleri"yürüten başarı mektupları ile dolu bir uzman olarak birkaç hususu yetkililere yol göstermesi noktasında acilen dile getirmek istiyorum.!

Bir yılın muhasebesi ve sağlaması!

Tabi bu geçen bir yıl 2024 yılında yapılacak31 Mart yerel seçimlerinin gölgesi altında ve ona indeksli konuşmalar, görüşmeler, yatırımlar fiyat artışları ve ekonomik göstergelerin dalgalı seyri ülkede bir yılın hem çalışma ekonomisi açısından üretim, faiz bağlamında maalesef beklentileri karşılamamış, enflasyon cumhuriyet tarihinin en yüksek tavan noktasını yaptığı gibi üretimdeki düşüşler parasal olarak ihracatın artması yanında 30 sene önce batıya ABD'ye Türkiye tarafından gönderilen mercimek nohut ve pek çok bakliyat türünün bu bölgelerden ithal edilerek ülkemizdeki üretim açığının kapatılması ve faizin yine cumhuriyet tarihinin son 20 yılda en yüksek seviyesine çıkması herhalde iki ile iki kere 4 eder noktasında herkes tarafından mutabıktır!

Ekonomik göstergelerin bu gerçekliği karşısında çalışma ekonomisinde hem işverenler hem de üretim noktasında her çalışan emekçi ve üreticiler açısından önümüzdeki yılların daha iyi olabilmesi için bu satırları yazmak zorundayız!

Enflasyon üstü ücret iktisadi değildir!

Türkiye algı operasyonları ile halkımıza inandırılan asla ekonomik bir gösterge olmayan iktisadi yıkıma sebep olabilecek ve ekonomik hiçbir bilimsel altyapısı olmayan ve ücretli kesimin alım gücünün ve ülkemizin parasının değerinin düşmesinden başka çalışanlarımıza katkısı olmayan "enflasyon üstü ücret ödemesinden"bir an önce yerli ve milli ekonomik kurallar düşük faiz ve üretim indeksli olarak faaliyetlere acilen geçilmesi zaruridir elzemdir ve katidir..!

2023 yılında hazırlanan bu seçim beyannamesinde "DOĞRU ADIMLARLA YOLA DEVAM" sloganının hedefine ulaşabilmesi için;

31 Mart 2024mahalli idealler seçimlerinde bence "DOĞRU ADAMLARLA YOLA DEVAM" sloganı da eklenerek seçmenlere deklere edilmesi geçen bir yıldaki "adımlardaki yukarıda kısaca yapılamayan eksiklikleri giderme adına" belediye başkanlıklarında seçilebilecek"DOĞRU ADAMLARLA"telafi noktasında önemli bir adım olabilecektir..!

Gerçek belediyeciliğin esasları..!

Üretken, erişilebilir, vizyoner, şefkatli, sürdürülebilir, yenilikçi, kalkınmacı, çağdaş, güçlü, kapsayıcı, dinamik, vatansever bir belediyecilik anlayışına ortaya koyan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın