31 Mart seçimleri ve seçileceklerden milletin beklentisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü İstanbul'da yapılan aday tanıtım toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 11'i büyükşehir 26 ilin belediye başkanı adaylarını açıkladı. AK Parti'nin İstanbul adayı; eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında, "İstanbulumuz Muradına kavuşacak"diyerek işaret ettiği Murat Kurum'un ismini konuşmasının en sonunda resmen açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeniden AK Parti, Yeniden İstanbul" sloganını kullandı! Erdoğan adayları için"Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz"dedi.

Cumhurbaşkanı, İstanbul'un 5 yıldır"Fetret Devri"yaşadığını belirtti!

Murat Kurum adaylığı kendisine bildirildikten sonra ekibi ile bir araya geldi ve "16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız" mesajı verdi.

Sosyal medyada yer alan videoda Kurum, "İstanbul'un karmaşasını düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için yola çıkacağızdedi.

Murat Kurum, adaylığının resmiyet kazanması sonrası yaptığı paylaşımda, "Yeni dönemde bu güzel şehir, tecrübesini Türkiye'den sonra SADECE İstanbul'a odaklayan bir yönetime sahip olacak"mesajını verdi.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a seçimi alabilecek güçlü bir isim noktasında Murat Kurum'u, seçmesindeki en önemli sebeplerden birisi olarakToplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deneyimi ve uzun süre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapmış olması nedeniyle tercih etmesi önemli ve doğru bir tercih olmuştur..!

Batı Karadeniz'deki sel felaketindeki hizmetleri unutulmamıştır!

Batı Karadeniz bölgesindeki sel felaketinde İnebolu Bozkurt Abana bölgesinde Sayın Bakanımızla birlikte 57 gün hemen hemen her gün ve gece beraber olma, hasbıhal etme ve kendisine bölgede yalnız hissetmemesi noktasında beraberliklerimiz olmuştur..!

Bir gece değerli eşleri, genel müdürleri ve diğer görevlilerle gece yarısı Sayın Bakana: "Sayın Bakanım İnebolu'da pek çok mahallesi ve benim Çamlıca mahallem de başta olmak üzere altyapısı yani kanalizasyon sistemi yoktur! Kısaca bu yağmurlarla bütün atık sular fosseptik çukurlarına bunlar da taşarak derelere, dereler İnebolu çayına oradan da maalesef arıtma sistemimiz olmadığı için denize akarak halk sağlığını tehdit ettiği gibi bölgemizin tek gelir kaynağı olan sağlık turizmi olumsuz etkilemektedir..!" deyince Bakan Kurum, "Hocam böyle şey olmaz, nasıl yıllardır böyle bir şeye müsaade ediyorsunuz" dedi.

Sayın İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Hüner Özay'ı telefonla arayarak bakana telefonu verdim! Sayın Murat Kurum aynen benim söylediklerimi başkana sorup "Bugüne kadar neden bunlar yapılmadı başkan" diyerek sorduğunda, İnebolu belediye başkanımız da "Sayın Bakanım ben yeni başkanım devraldımda böyleydi... Vs" demesi üzerine bakan biraz da sinirlendi ve "nasıl olur böyle bir şey bugüne kadar halk sağlığı tehdit altında bütün dereler denize akıyor..!"