31 Mart 2024 seçimleri, partiler ve ittifaklardan seçmenin beklentisi!

Ak Parti, Cumhur İttifakıyla birlikte seçimlere giriyoruz dedi..!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Her anı eser ve hizmet siyasetiyle dolu dolu geçen 21 yılı aşkın süredir iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak Cumhur İttifakı'yla da Meclis'te çoğunluğu sağladık!"

Diğer sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "El ele vererek İstanbul'u fetret devrinden çıkaracağız. Yapacak çok işimiz var..! İstanbul muradına kavuşacak. İstanbulun kaybedecek bir 5 yılı daha olmadığına inanıyoruz" diyerek 26 belediye başkan adayını tek tek tanıttı!

MHP, 55 belediye başkan adayını açıkladı:

MHP adaylarının açıklanmasında sürpriz isimler ..!

Ak Parti ile birlikte ittifak ettiği Büyükşehir adaylarından Manisa'da Cengiz Ergün yeniden aday olurken, Mersin'de Osmaniye ve Kastamonu adayları yeni isimlerden oluştu!

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerinde yine Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile ittifak yapma kararı alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP); 2 büyükşehir, 12 il ve 41 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

MHP, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü yeniden aday gösterdi.

İttifak nedeniyle AKP'nin aday çıkarmayacağı Mersin'de ise MHP İl Başkanı Serdar Soydan, büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

Kastamonu ve Osmaniye'de değişim

MHP'nin 55 belediye başkan adayını, Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yazılı açıklama yaptı!

AKP ile yapılan ittifak çerçevesinde AKP 28, MHP 2 büyükşehirde aday çıkarma kararı aldı.

Bu kentlerde, aday çıkarmayan parti, diğer partinin adayını destekleyecek.

MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, daha önce Mezitli Belediye Başkan adayı olan MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yeniden aday gösterildi.

MHP, Kastamonu ve Osmaniye hariç, halen kendisinde olan illerdeki belediye başkanlarını da yeniden aday gösterdi.

Kastamonu'da sürpriz isim..! Yüksel Aydın!

Kastamonu beş yıldır başkanlık yapan Belediye Başkanı Dr. Galip Vidinlioğlu'nun yerine Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Aydın, Devlet Bahçeli talimatıyla belediye başkan adayı yapıldı ..!

Ak Parti tarihinde ilk defa Kastamonu'da bir önceki seçimlerde 30'a varan oy kaybıyla seçimi kaybetmiş ve MHP belediye başkanlığı seçimini kazanmıştı ..!

Tahsin Babaş dönemi!

Geçen hafta tanıtımını yaptığım son seçimlerde Tahsin Babaş'ın "başarılı belediye başkanlığı döneminde" seçimi kaybetmesinde en önemli etken Başkanın yanındaki Ak Partili gözüken ekibin yaptıkları yanlışlar ve seçimde kendisini yalnız bırakmalarıdır..!