Yeni yılda yeni tema hayatınızı dönüştürün

Aralık ayı boyunca bu köşede hep birlikte 2024'ü gözden geçirdik. Yıl sonu bilançosu yaptık, yeni yılı planladık ve hangi para karakterini yeni yılda neler beklediğini inceledik. Şimdi, 2025'e sadece beş gün kala, gelin hep birlikte yeni yıl temamızı belirleyelim.

Her yılın başında, finansal hedefler koyar, hayaller kurarız. Ama bir süre sonra ne olur Bu hedefler unutulur gider. İstatistikler gösteriyor ki, insanların yalnızca yüzde 8'i yeni yıl hedeflerine gerçekten ulaşabiliyor. Peki, bu yıl neyi farklı yaparak hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz Benim bir çözümüm var: Yeni yıl teması belirleyin ve bu temayı hedeflerinizle uyumlu hale getirin.

Haberin Devamı

BOŞLUĞU DOLDURUN

"2025 benim için yılı olacak!" (Örnek: 2025 benim için aksiyon yılı olacak. Yatırıma başlayacağım ve portföyüm hedeflediğim tutara ulaşacak.) Biliyorsunuz, kendi hayatımda uygulamadığım bir yöntemi sizlere tavsiye etmiyorum. Ben de hedeflerle yaşıyorum ve her yıl kendime bir tema belirliyorum. Çünkü tema, finansal başarının pusulası.

NEDEN ÖNEMLİ

Hepimizin finansal hedefleri var. Yatırıma başlamak, çocukların eğitimi için para biriktirmek, ev peşinatı için birikim yapmak Tema belirlemek, bu hedeflere ulaşmak için ihtiyacınız olan finansal disiplini ve odaklanmayı sağlar.

GÜNÜN SÖZÜ

"Geçmiş geride kaldı, ondan ders al. Gelecek önde, ona hazırlan. Bugün yanıbaşında, onu yaşa." (Thomas S. Monson)

İŞTE TEMANIN SİZE KATACAĞI 5 ÖNEMLİ FAYDA

1 ODAKLANMA: Yeni yıl teması, finansal hedefleriniz konusunda netlik sağlar. Örneğin, "Bu yıl tasarruf yılı" dediğinizde, harcamalarınızı kısarak tasarrufa ve yatırıma yönelirsiniz. Araştırmalara göre, açık bir hedef belirleyen insanlar, yüzde 42 oranında daha başarılı oluyor.

2 HEDEFLE YAŞAMAK: Tema, hayatınıza bir yön verir. Örneğin, yatırım teması belirlediğinizde önce yatırım araçlarını araştırırsınız, ardından harcamaları azaltır ve küçük de olsa ilk yatırımınızı yaparsınız. Hedeflerinizi adım adım gerçekleştirdiğinizi görmek sizi motive eder.

3 MOTİVASYON KAYNAĞI: Bir acil durum fonu oluşturmayı hedeflediğinizi düşünelim. Bu hedefe ulaşmak için attığınız her adım, sizi daha fazla motive eder. Unutmayın: İnsanların yüzde70'i birikim yapmaya başladığında finansal stres seviyelerinin düştüğünü söylüyor.