Yabancı levha mı

Malûmunuz CHP, 31 Mart seçiminden sonra, kalıplaşmış kendi oylarıyla değil de, milletin, değişik grublarının oylarını da alarak, belediye iktidarlarını, ele geçirmişti.

Bazı işgüzar ve eski CHP refleksleriyle hareket etmek isteyen belediye başkanları, sanki vatandaşın bütün işi o imiş gibi, hemen "yabancı lisânda yazılan levhaları sökme" operasyonu adı altında, Arapça levhaları sökmeye başladıkları haberlerini almaya başladık.

Yahu kardeşim, işiniz, gücünüz o mu Vatandaşın birçok dert ve sıkıntısı varken, niye böyle kaşıma işleri yaparsınız Yâni, "yabancı levha" deyip, sadece Arapça levhalara vurmak ne demektir Kaldıracaksanız, elin yedi düvel yabancının lisânındaki levhaları kaldırsanıza...

Sonra, bunu siz en çok, Suriyeliler (Suriyelilerin yanlış göç politikasını, biz de tasvib etmiyoruz. Ama onlar yüzünden de yanlış yapılmaz ki...) için yapıyorsunuz ama memleketimize gelen birçok Arap turist de var. Meselâ; Bursa'da, Arap turistlerin geldiği çok yerlerden biri de, şelâle köyü olan Saidâbad köyü vardır. Oradaki esnaf, çok eskilerden beri, turizme hizmet için, Araplara kolaylık olsun diye, Arapça yazı ile de hitab eder.

Aslında, Arapça düşmanlığı, Süfyanizm ve onun liderinin bir marifetidir. Niye İslâmı hatırlattığı için. Bunları, eski CHP yapıyordu. Din ve millet, milletin değerlerine düşmanlık yapmak, onların marifetiydi. Siz de, şimdi, aynı kafa ve zihniyetle bu işi yapmaya kalkarsanız çok yanlış yaparsanız.

Size şu son seçimde oy veren, birçok dindar insanı küstürürsünüz ve bundan sonra da, böyle oy patlamasını göremezsiniz!