NAD bir gençlik çeşmesi mi
YAŞLANMA sürecindeki sorunlarla daha az karşılaşmak, yaşlılık sürecini de erişkinlik hatta gençlik döneminde oluğu gibi formda ve zinde yaşamak isteyenlerin en önemli arzularından biri "her gün bir veya birkaç yaşlanma karşıtı hap yutup" bu keyifli ve haklı hedefe ulaşmaktır.
Yaşlanmayı iyileştiren hapların son yıllarda en çok konuşulanı, satılanı ve yutulanı ise NAD'dır (Nikotinamid Adenin Dinukleotid). Peki, bu yaklaşım doğru mudur Her gün düzenli olarak bir NAD takviyesi ya da bedende daha sonra NAD'a dönüşecek olan bir NAD öncüsü molekülü (Nikotinamin RibozidNR ya da Nikotinamid Mono NükleotidNMN) yutarak NAD zengini genç bir yaşlı olma beklentisi gerçekleşebilecek bir istek midir Ya da NAD ampullerini damar yoluyla uygulatarak bir çeşit "NAD trilyoneri" olan birinin 100. yıl pastasını keyifle üfleme beklentisi gerçekleşebilecek bir şey midir Bugünlerde en çok karşılaştığım sorulardan birinin "NAD MESELESİ" olduğu kesin. Bu nedenle "Merak ediyorsanız" demiyorum merak ettiğinizi biliyor ve şimdilik şu kısa bilgiyi sizinle paylaşarak bir sonraki yazımı beklemenizi tavsiye ediyorum. Ama şu cümleyi şimdiden kalemimden kaçırmış olayım: Araştırma sonuçlarına bakılırsa hasretle beklediğiniz o gençlik çeşmelerinden biri NAD olabilir.
Haberin DevamıÖNEMLİ 1
SİNSİ BİR SAĞLIK DÜŞMANI: NÖROPATİ
Ayaklarınızda günlerdir devam eden ve çoğu gece de uykularınızı bölen ayak ağrıları ve kramplarından, yanma, uyuşma ve karıncalanmalarından, bacaklarınızda sanki karıncalar dolaşırmış gibi hisler yaratan tatsız duygulardan şikâyetçi misiniz Bu şikâyetlerinize zaman zaman ayak kaslarınızda kasılmalar hatta bazı geceler sizi neredeyse yataktan fırlatacak şekilde sarsılmalar da bu sorunlara eşlik ediyor mu Eğer yukarıdaki sorulardan sadece yarısına bile yanıtınız "Evet" ise üzülerek belirteyim siz de "HOŞGELDİN NÖROPATİ (!)" diyebilirsiniz. Peki, nöropati de neyin nesidir Yanıt bir sonraki kutuda sizi bekliyor.
ÖNEMLİ 2
NÖROPATİNİN DE ÇEŞİTLERİ VAR
Nöropati vücuttan beyine ve omuriliğe mesaj taşıyan sinirlerin şu veya bu nedenle zedelendiği durumlar için biz hekimlerin sık kullandığı genel bir "sağlıksızlık durumu" tanımıdır. Eğer el ve ayaklar gibi uç sinir sistemindeki hasarlar ile ilişkiliyse "PERİPERALUÇ NÖROPATİ" olarak da tanımlanır. Ama biz hekimler genelde yukarıdaki yakınmalarla müracaat eden biriyle karşılaştığımızda basit anlaşılır anlamda "nöropati" sözcüğünü kullanmakla yetiniriz. Yeri gelmişken hatırlatayım, "SANTRALMERKEZİ NÖROPATİ" diye de bir problem daha var. Burada sorun uç sinirlerde değil beyin ve omurilikte yerleşmiştir, Parkinson ve benzeri daha derin ve tatsız sorunların işaretidir.
Haberin DevamıEğer yukarıda anlattığım sorunlardan herhangi biriyle karşılaşırsanız -ki bugünlerde çok yaygın görüyoruz- lütfen "Bu da geçer" deyip ihmal etmeyin ve önemseyin. Zira tedavisi mümkün bir sorunla karşı karşıyasınız.
İYİ BİLGİ
NÖROPATİ NEDENLERİ
Nöropatilerin farklı tipleri olduğu gibi farklı çeşitleri de var. Basitçe magnezyum, B12, B6 ve B9 vitaminleri, D vitamini, Omega 3 ya da demir eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi sinsice yerleşmeye çalışan bir diyabetinşeker hastalığının ya da nörolojik bir problemin ilk işaretçisi de nöropatik bir şikâyet olabiliyor. Özellikle periferik nöropatiler bu eksikliklerin ya da problemlerin giderildiğiiyileştirildiği durumlarda kolayca iyileşiyor. Daha dirençli durumları ise işin uzmanı doktorlar "