Biyometrik sağlık neden önemli

İSTERSENİZ gelin önce "Biyometrik sağlık nedir", ona bir göz atalım, başlıktaki sorunun yanıtını daha sonra arayalım.

Biyometrik sağlık son yılların en hızlı ilerleyen, gelişen sağlık alanlarından biri. Bireylerin sağlık durumlarını daha yakından izlemek, daha erken doğru ve hızlı teşhis etmek ve sonra da daha etkili ve problemsiz tedaviler uygulayabilmek için biyometrik verileri kullanma yöntemi. Bu alanda kullanılan biyometrik verilerin sayıları ve çeşitleri ise sürekli artıyor. En sık kullanılan verilerin başında da "kişinin vücut sıcaklığı, kalp atım sayısı, kan basıncı, oksijen seviyeleri, kan tahlil sonuçları, günlük adım sayıları, uyku süreleri, kalp ritimleri" geliyor. Bu ve benzeri fizyolojik verilere de her geçen gün yenileri ekleniyor. Peki, bu kayıtların takibi bize neler sağlıyor Yanıt için bir sonraki kutuya geçebiliriz...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İYİ BİLGİ BİYOMETRİK SAĞLIĞIN 5 FAYDASI

VARAN 1 DAHA DOĞRU TEŞHİSLER: Düzenli izlenilen biyometrik veriler sayesinde hastalarımızın sağlık durumlarını daha kolay, doğru, net, açık ve bilimsel verilerle izleyebiliyor, neticede de daha doğru teşhisler koyabiliyoruz. Üstelik o teşhisleri eskiye oranla daha hızlıerken koymamız da mümkün olabiliyor.

VARAN 2KİŞİYE ÖZEL TEDAVİLER: Biyometrik verilere dayanarak kişiselleştirilmiş tedavi planları oluşturmamız daha kolay oluyor. Bu kişiye özel tedaviler ise uyguladığımız yöntemlerin daha etkili, verimli ve kalıcı olmasını sağlıyor.

VARAN 3DAHA HIZLI MÜDAHALE: Biyometrik veriler sayesinde kişilerin sağlık sorunlarını daha hızlı ve doğruya en yakın düzeyde saptayabiliyoruz. Bu da bize gerektiğinde daha acil müdahaleleri hızlıca yapabilme olanağı sağlıyor.

VARAN 4SAĞLIĞA YAKIN TAKİP: Biyometrik sağlık verilerinden elde ettiğimiz bilgilerle kişilerin sağlıklarındaki değişimleri sürekli izleme ve yönetme imkânı buluyor, bunları daha doğru ve bilimsel yaklaşımlarla değerlendirme şansı yakalıyoruz. Oluşabilecek değişiklikleri ve o değişikliklerde kişilerin yapmaları gereken müdahaleleri -örneğin beslenme değişimlerini, aktivite uygulamalarını, uyku yanlışlarını...- daha kolay belirliyor ve yönetebiliyoruz.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

VARAN 5DAHA GÜÇLÜ BİR SAĞLIK BİLİNCİ: Biyometrik sağlık teknolojilerinin verileri sayesinde kişileri birer "sağlık çözüm ortağı" haline getirebiliyor, bireylerin kendi sağlık verilerini takip etmelerine yardımcı oluyor, onları sağlıkları hakkında bilgilendirerek yeni ve etkili "sağlıklı yaşam alışkanlıkları" geliştirmelerine ve daha bilinçli birer "sağlık okuryazarı" haline dönüşmelerine de yardımcı olabiliyoruz.

KESİPSAKLAYIN TAKVİYE SEÇERKEN...

Sağlık takviyeleri genelde çok pahalı. Ve ne yazık ki çoğu taklit ya da çöp! Onların da çok iyileri, ortalamanın altında kalanları, hatta etkisiz olanları var. Bu nedenle o pahalı takviyeleri satın alırken bazı küçük ayrıntıları bilmemiz lazım. O ayrıntılardan bazıları şunlar...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

1- KOENZİM Q10: Ubiquinon değil, ubiquinol formu.

2- ALFA LİPOİK ASİD: L değil R formu.

3- B12 VİTAMİNİ: Siyanokobalamin yerine mümkünse metilkobalamin.

4- SELENYUM: Selenometiyonin formu.

5- MAGNEZYUM: Adeta hiç işe yaramayan oksit formu değil, malat, sitrat, taurat veya glisinat formu.

6- KALSİYUM: Kalsiyum karbonat değil, kalsiyum sitrat veya kalsiyum glisinat.

7- KOLLAJEN: Kemik tozu veya suyu değil, kollajen hidrozilatı veya aktivatörü.

8- ÇİNKO: Zink oksit değil, zink pikolinat.

9- OMEGA 3: Balık yağı değil, saf EPA veveya DHA ya da ikisinin kombinasyonu.