Hilafet-laiklik çatışmasına doğru mu

En büyük tehlikelerden birine doğru mu kayıyor ülke Öyle gözüküyor.

Filistin'i, Gazze'yi savunmak bahanesiyle, üstelik Karaköy'ü ve Eminönü'nü tabii ki köprüyü de kapsayan tamamen iktidar destekli bir mitinge damgasını vuran, hilafet bayraklarının açılması ve halifelik isteklerinin dile getirilmesi oldu. Milli İrade Platformu imiş düzenleyen, TÜGVA'cılar, Bayraktarcılar ve İsrail'e Gazze soykırımı savaşında her türlü ihracatı yapan iktidarın etekleri altındaki şirketler dahil iyi mi TÜGVA'cı oğul İsrail'e mal satan sermayeye de boykot çağrısı yapmış.

Üst üste yığılmış, birbirine dolaşık bir platform. Başında, iktidar. Altında hilafetçiler ve her türlü cinsten destekçi.

Şu artık kanıksanmış bir durum: Yargı hilafet çağrılarına suspus.

İktidar hilafete karşı mı

Hayır veya sanmıyorum.

'RTE HALİFE'

15 yıldır Saray'ın aktif destekçileri arasında RTE'yi halife olarak gören nitelendiren yok muydu Vardı. Pankartlar da asılmadı mı Evet.

2008'lerden itibaren RTE Ortadoğu İslam ülkeleri arasında Müslümanların lideri propagandası ile pohpohlanmadı mı Bu amaçla Filistinlilerin dramı kullanılmadı mı "Van Minüt" ile İsrail'e karşı nefret tırmandırıldı, Mavi Marmara sözde yardımı ile Gazze'de onlarca kişi bile isteye İsrail'e kurban verildi (2010).

Mısır'da yoğun örgütlü siyasal İslamcı şeriatçı Müslüman Kardeşler'le kader ve işbirliği de bu politikaların parçası olarak devreye sokuldu.

Eğer bunlar başarılı olsaydı, İslam dünyasının liderliği iddialı bir konuma yükseltilecekti.

Bu hilafet rejimi ve halifelik demek olacaktı.

Artık Müslüman dünyanın lideri olmuş bir politikacıyı herhalde Türkiye de onurlandırır, giydirir, kuşatır, kılıç taktırır, taçlandırırdı!

Tam da geç kalmış akademisyen kılıklı, iktidar destekli biri "seküler hilafet" diye bir zırva yumurtlayıvermesin mi

TREN KAÇTI

Bunların hepsi iflas etti. Bu anlayış ülkeyi de yedi bitirdi ve çökertti.