CHP'yi sersemletme politikası... 2 sis bombası ve '1. partiyiz' mi dedin
Şu sırada CHP'yi parçalama, birbirine düşürtme ve halkın gözünden düşürme politikası yürürlükte. Yumuşama, normalleşme derken Saray'ın arka planda hesapları, planları bir bir devreye sokuluyor.
CHP yönetimi, başta genel başkan Özgür Özel, ikide bir meydanlarda parti grup toplantılarında, RTE ve çevresine verdiği yanıtlarda göğüslerini gere gere "Türkiye'nin en çok oyunu alan 1. partisiyiz demesine" "ya öyle mi" deniyor arka planda.
'PARÇALANMIŞ CHP'Şu sıralarda Saray gazetecilerinin ve ekrancılarının en çok gündeme getirdiği ve sözde tartıştığı konu CHP'nin parçalandığı üzerine. Bunlardan bir Ankara gazetecisi CHP'yi dört parçaya ayırıyor ve hepsinin de cumhurbaşkanı adaylığı için yarıştığını söylüyor: Kılıçdaroğlu'na 60 milletvekili veriyor, cumhurbaşkanı adayı olmadığını başından beri söyleyen Özgür Bey'i aday gösteriyor, diğerlerini de biliyoruz Mansur ve Ekrem beyler.
"Bunlar birbirini yiyip bitiriyorlar, bir de iktidar olacaklar", verilen mesaj böyle.
Bu, iktidar için CHP'nin en yumuşak yerlerinden biri, oradan yol açıp ilerliyorlar. Sıradan seçmenin belleğindeki 6'lı masa ile eşleştirme var.
Özgür Özel masumca normalleşme yumuşama derken ve elini uzatırken Saray'ın kafasında kaç tilki dolaştığının bilmiyorum farkında mı
22 YILLIK İKTİDAR TECRÜBESİTam tersi olmalı, CHP'nin kafasında bin bir tilki dolaşmalı çünkü Saray bu konuda müthiş deneyimli:
22 yıldır iktidarda, durmadan bazen de haftalık güçlü politika değişikliklerine imza atmış, tek adamlık için herkesi tasfiye etmiş, rakip küçük partilerini halletmiş, düşmanlarını Saray sözcüleri yapmış, MHP'yi baş düşmandan baş dosta döndürmüş, seçimlerde her türlü hileyi yalan propagandayı devreye sokmuş, sonra mesela atı alan Üsküdar'ı geçti diye rakipleriyle alay etmeyi ihmal etmemiş, devletin tüm kurumları üzerinde mutlak egemenliğini kurmuş ve bunları rakiplerine karşı istediği zaman kullanmaktan geri kalmamış.
İKİ SİS BOMBASIElini uzattığında, kolunu da kaptırarak sürekli kaynatılan politika kazanına atılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu düşünmeli CHP.
Tamam kendileri iktidarın ahlak anlayışıyla davranamaz ama en büyük iktidar rakibine karşı CHP duvarlarını dağıtma fırsatı vermemeli!
Öcalan'ı serbest bırakma ve Kürt meselesini çözme gibi bombaları sahneye atıp CHP'yi de sis bulutu içine sokar ve görünmez kılarken