İki maçtaki, iki hakem!

Geçen hafta özellikle iki maç; hakem performansları bakımından iyi okunmalı. F.Bahçe-Hatayspor ve G.Saray-Beşiktaş maçları mutlaka masaya yatırılmalı.

VOLKAN BAYARSLAN:
MHK bu kadar güveniyor ki; ilk dokuz haftada dört maç verdi. Hepsi dört büyüklerin!
2. HAFTA: Samsunspor-F.Bahçe
5. HAFTA: Trabzospor-Beşiktaş
7. HAFTA: G.Saray-Ankaragücü
9. HAFTA: F.Bahçe-Hatayspor

Volkan Bayarslan hem mühendis hem de profesyonel futbol oynamış bir hakem. 2011'den bu yana Süper Lig kadrosunda. Kimse acemi diyemez.

Bu denli hata yapması ve VAR'dakilerin bu kadar kontrolü kaybetmeleri üzerinde MHK'nın durması gerekir.

1) Hakem eğitiminde mi bir sıkıntı var Bu maçta VAR kadrosu; altı yılın en majör hatasını yapmıştır. Önceki penaltı ile sonraki ofsaydı birbirinden ayırt edememişlerdir.

2) Volkan Bayarslan bu maça hazırlanamamış. Top auta çıkmış, kale atışına karar vermişsin. Dön, gel faule sarı kart çıkar. Sonra ofsayt diye iptal ettiğin penaltı için çıkardığın sarı kartı iptal et. Bakın; bunlar klasik birer hakem hatası değil! Hakem ekibi oyunda değil! Maç yönetmeye veya VAR'a oturmaya hazır değiller! Yatın kalkın, skora şükredin!

HALİL UMUT MELER:
Derbi denilince akla gelen ilk hakem. Ne var ki; G.Saray-Beşiktaş derbisinde çok yorgundu, bitkindi. Maça hiç hazırlanamamıştı. Konsantrasyon eksikliği vardı. Mevcut MHK, hakemlerine iki hafta üst üste maç verme taraftarı değil.

Peki, aşağıdaki tablo; bir hakem için derbi öncesi normal bir trafik mi

2 Ekim Pazartesi:
Kayseri-Başakşehir
7 Ekim Cumartesi:
Al Akhdoud-Al Hilal Riyad
16 Ekim Pazartesi:
Bosna-Hersek-Portekiz
21 Ekim Cumartesi:
Galatasaray-Beşiktaş

VAR üzerine ahkâm kesenler!

1) VAR odasına girerken, cep telefonlarınız alınır. İçeriye cep telefonu ile giremezsiniz.

2) MHK ya da TFF Başkanı, hakemler arasındaki konuşmaları dinlemek için girerler. Görüntü zaten yayıncı kuruluşta mevcuttur. Maçın özetinde ya da tamamında...

3) VAR sistemini ve işletmesini sağlayan Hawk-Eye firması UEFA ve FIFA'dan akreditasyonlu bir kuruluş.

4) Diyelim ki; bir hakem maç bitti ve VAR odasından çıktı. 15 dakika sonra içeri dönmek istedi. VAR'daki konuşmasını merak etti, dinlemek istedi.

Prosedür şöyle işliyor;

TFF'deki Süha Bey'e yazılı bir e-Mail ile müracaat edeceksiniz.
Hawk-Eye Türkiye Sorumlusu olan Mert Bey'e yazılı bir e-Mail ile müracaat edeceksiniz.
Hawk-Eye ile TFF'de yetkili ve sorumlu 10'a yakın kişinin bilgisi ve izni dâhilinde ancak o zaman dinleyebilirsiniz. O da sadece kendi maçınızı...
Bir kişinin; VAR konuşma kayıtlarını biriktirmesi, hepsi bir tarafa Hawk-Eye firmasının elindeki akreditasyonu kaybetmesine sebep olur.