Eski GS başkanı ezber bozdu!

Futbolun; dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir tutku olduğunu inkâr edemeyiz, ancak birbirimizi yenmekten Edirne'den öteye de geçemezdik.

90'larla beraber Avrupa'da makûs talihimizi yenme ataklarını tatmaya başlamıştık.

Böylelikle futbol daha bir sevilmiş, gençlerin idolü olmuştu. Milyonlar kazanmaya başlayan futbolcular ünlü olunca da futbol sayfaları gibi magazin sayfalarını da işgal etmeye başlamışlardı. Gece hayatları ise manşetlerden düşmez olmuştu.

İşte tam da Avrupa'da adımızı duyurmaya başladığımız devrede bir kısım futbolcuların sohbetlere ve Cuma namazına gittiklerini seküler basının kınamasıyla öğrendik. O basın, güya sefahat yerine nispeten dindar olmalarını yakıştırmıyordu. Öyle ya gece hayatı dururken..!

İşte o kısmen dindar ekip hem Türkiye'de kupa bırakmıyor hem Avrupa şampiyonluğu hem de dünya üçüncülüğüne taşıyordu Milli Takımımızı. Ve o ekipten en çok öne çıkan, attığı gollerle Türkiye'de gol kralı Avrupa'da bronz ayakkabı alan Hakan Şükür..

Sosyal demokrat bir aileden gelmesine rağmen, inançlı efendiliği, futboluyla, milletin sevgisini kazanmış, hakkıyla kral unvanını almıştı.

Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde oynadıktan sonra Türkiye'ye dönmüş bir müddet sonra da futbolu bırakmıştı. Spor yorumculuğu v.s derken, 2011'de AKP'den milletvekili seçilmişti.

O süreçte kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışmış, ancak cemaate yakınlığından dolayı, (dershaneler kriziyle başlayan 1725'le zirve yapan AKP cemaat problemi memleketin en büyük meselesi haline getirilince) partisinden istifa ederek bir müddet bağımsız kalmış sonra da ABD'ye yerleşmişti.

15 Temmuz süreciyle de o iltisak vasıtasıyla çoğu taraftar gibi terörize edilerek krallıktan, manevî şahsiyeti ayaklar altına alındı. O günden sonra en yakın dostları bile adını anmaz oldular. GS ve milli takımın başarıları gündeme her geldiğinde hafızalara kazınmış olan Şükür, gâh korkudan gâh cemaat karşıtlığından ismi yok sayıldı.

En yakın arkadaşları bile belki (özelde görüştükleri halde) onu yok sayıyor, kimse ismini anmıyordu. Hatta Katar'da oynanan dünya kupasında spikerin; Dünya Kupalarında 11 saniyeyle en erken gol rekoru elinde bulunduran Şükür'ü yâd edince kıyametler kopmuş ve spiker maçın ikinci yarısında vazifeden alınmıştı.