İçtiğin şey kahve değil, bebek kanı

İsrail katliamlarına devam ediyor. Bugüne kadar 4 bine yakın çocuğu, 3 bine yakın kadını öldürdü. Nasıl olsa, ne yaparsa yapsın Batılı devletlerden destek buluyor, Arap rejimlerinden de tepki görmüyor... Tam olarak güvendiği şey de cinayet işlerken bulduğu cesaretin kaynağı da meydanın böyle kendisine kaldığını düşünmesi.

İsrail'in devlet terörü sadece Batı'nın devletlerinden değil, Yahudi lobilerinin etkisindeki medya kuruluşlarından, kültür-sanat mecralarından ve dev sermaye gruplarından da büyük destek görüyor. Batı medyası İsrail'in propaganda makinesi olarak çalışıyor, sanatçı sıfatı taşıyanlar da silahsız İsrail askeri gibi saldırıyor. Bizim bireyler olarak bunlara karşı yapabileceklerimiz sınırlı.

Ama İsrail'in katliamlarını destekleyen şirketlere yapabileceklerimiz var. Bilhassa bazı şirketler var ki açıkça, davul zurnayla İsrail ordusuna para desteği sağladığını, İsrailli askerlere bedava hamburger bile verdiğini kamuoyuna ilan ediyor.

Bir de yine başka firmalar var ki mesela Filistin bayrağı renklerinden oluşan kağıtları şöminede yakarak Noel dönemi kampanyalarının reklamını yapabiliyor. Kimler kimler yok ki bu İsrail'e destek açıklayanlar listesinde... Mesela şu meşhur kahve zinciri listenin başını çekiyor. Vasat kahveleriyle anlamadığım şekilde çok popüler olan bu kahve zinciri maalesef ülkemizde tuhaf bir biçimde bir statü kaynağına da dönüşmüş durumda. Avrupa'daki ülkeler arasında en çok şube sayısına Türkiye'de ulaşması ise gerçekten inanılmaz. Böyle eleştirince de "iyi ama insanlar rahat rahat saatlerce tek kahve alarak oturabiliyor, başınıza garson dikilmiyor" gibi tepkiler geliyor. Tamam doğru da şu an bunu sağlayan ve çok daha iyi kahveleri olan bir sürü yerli kahve zinciri de var. Dahası o yerli şirketler bebek katillerine destek de vermiyorlar. Açıkça söylemek lazım: O kahve zincirinden içtiğiniz şey kahve değil, Filistinli bebeklerin kanları!

Aynı şeyi bebek katili İsrail askerlerine bedava hamburger dağıttığını açıklayan o dev hamburger şirketleri için de geçerli. Gazozlu içecek firmalarından, giyim firmalarına bu listeyi uzatmak mümkün.

Peki, ne yapmak mı lazım

Asgari bir insan izzetini ortaya koymak, haysiyet sahibi olduğumuzu göstermek zorundayız. Bunu da o şirketlerin ürünlerini satın almayarak, satın alanları uyararak kitlesel bir boykotla gerçekleştirebiliriz. Çünkü bu katil yandaşlarının anlayacağı dil tam olarak bu. Nitekim daha şimdiden o malum kahve zincirinin Türkiye'deki cirosunun 25 düştüğü söyleniyor. Ama yetmez, o kahveciye, malum hamburgercilere, İsrail destekçisi gazozlu içeceklere, giyim firmalarına para harcamanın itibarsızlaştırılması gerekiyor.