Bu rezalete son vermek!..

"Şampiyonluk değil, çirkeflik yarışı"

"G.Saray ve F.Bahçe cumhuriyetin bekçisidir"

Bu başlıklı iki yazı "yazarlarının gazetelerinde" hafta içinde art arda yayınlandı. İlkinde Mehmet Özyazanlar, ikincisinde Osman Şenher imzaları vardı.

Bir spor insanı olarak ikisini de kutluyorum ve bir T.C. vatandaşı olarak onlara teşekkür ediyorum; "Acı gerçeği, alkışladığım bir cesaretle ve de 'hak edilen' çok sert bir üslup ile yazdıkları" için

İşte Özyazanlar'dan bir bölüm; "Lafa gelince erdemli, onurlu mücadele söylemleri dillerden eksik olmuyor, lakin pratikte baskı, sindirme, korkutma, tehdit, hedef gösterme gibi alçaklıkları devreye sokmaktan zerrece çekinmiyor ve utanmıyorlar... Sporun bir unsuru olan rekabet bunların elinde tam bir çirkeflik çekişmesine dönmüş durumda.

Âdeta, şampiyonluk değil de hakem hataları üzerinden kurguladıkları komplolarla birbirlerini karalama yarısı içindeler"

Ve de iste Şenher; "İki büyük kulüp, Türkiye'nin yarısı demek. Bu büyük camialar birbirlerini 'terör örgütü' olmakla suçluyor. Bu ne kadar ayıp ve günah. Her iki kulübü tutan kesimler içinde, ülkesi için şehit olmuş birçok insan var.

Herhâlde onların kemikleri sızlıyordur. Bu çamur atmalar, itibarsızlaştırmalar tam gaz gidiyor. Bunu konuşanların vicdanları rahat mı, bilmiyorum.

Lanet olsun şampiyonluğa! Futbol buysa, futbola da lanet olsun. Resmen Türkiye'yi bölüyorlar. Daha doğrusu oyuna geliyorlar farkında değiller."

Evet, ortada riskli, sonu acı olabilecek bir rezalet var Futbol Federasyonu, spor teşkilatı "kısa zamanda" bu rezaleti önleyemez, spor medyasının, hatta tüm medyanın "bu rezaleti önleme çabalarına desek vermesi" gerek

Hem de Özyazanlar, Senher gibi "yüksek" sesle!..

"O" çaresiz; cevap verilmemeli!

Ali Koç, "Galatasaray, Türk futbolu için beka sorunudur Rakibimizin başkanından, yöneticilerine sportif rekabeti düşürdükleri seviye mezbahayı aratır vaziyette" dedi.

"Onun için" acı tablo ortada Galatasaray'ın "şampiyonluk yarısını" hem de her hafta avantaj sağlayarak sürdürmesi Sarı lacivertli takımın, "futbol olarak" sezon basına göre çok gerilere düşmesi Taraftarın "şampiyonluk ümitlerinin" her hafta daha da zayıflamaya başlaması

Camiada "Fenerbahçe tarihinin 'en başarısız başkanı' sözünün" yaygınlaşması "Ben başkan oldukça Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar" sözünün, "Ali Koç Fenerbahçe'de beka sorunudur" sözünü doğurması

İşte, Koç Başkan'ın "Mezbaha balyozu gibi" çok sert bir açıklama yapmasının sebepleri