Anadolu Kulüpler Birliği kurulmalı

Bu sezon "Başarısız Başkanlar Konseyi" görüntüsü veren Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu'na karşı açılan savaşta, "büyük kulüp başkanlarının, hatta bazılarının peşine takılan başkanlar kulübü" hâline de getirilmek istenmiştir!..

Ve maalesef, "İstanbul spor medyasının büyük bir bölümü" de, "bu acı tabloyu savunmuş", Federasyon Başkanı'na karşı cepheyi desteklemiştir!..

"Kulüp tarihinin en başarısız başkanı" Aliş Koç ve "Ali Koç'un yanına gelip, Federasyon'u zor duruma düşürecek adımların en etkililerinden biri olan takımını sahadan çekmek! Adımını atan ve de takımının Süper Lig'den düşmesine yol açan" İstanbulspor Başkanı'nın "sözcülüğü üstlendiği" cephe, bol bol "Kulüpler Birliği mührünü" kullanmıştır!..

Savaş, "bu iki başkanın öncülüğündeki cephenin mağlubiyeti" bitmiş, Kulüpler Birliği de "itibar kaybına" uğramıştır!..

Artık Kulüpler Birliği, "Türkiye liglerinde futbol takımı olan" kulüplerin birliği değildir!

Öyleyse, tamamıyla "İstanbul", üstelik 'İstanbul Büyükleri Derneği" hâline dönüşen bu kuruluşa karşı, "Anadolu Kulüpler Birliği'nin kurulması" zorunlu hâle gelmiştir!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tescil ettiği "onca kulüp", Kulüpler Birliği için "yok" mertebesindedir.
Ve de ne yazık ki, TV ekranlarında "Türkiye Kupası Finali hep İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanmalıdır" diyenlerin, "Süper Kupa neden Urfa'da oynanıyor" diye hesap soranların çoğunlukta olduğu İstanbul medyasına da , "Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olmadığını" anlatacak bir kuruluş olacaktır, Anadolu Kulüpler Birliği

Edirne'den Van'a, Trabzon'dan Gaziantep'e, İzmir'den Hatay'a "bu konu düşünülmeli" ve hayata geçirilmelidir!..

Aklıselimin gereği!..

Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum, Başkan Dursun Özbek'in "Florya Projesi konusunda çelişkili iki açıklama yaptığını" söyleyip, video dinleterek "Hangisi doğru" diye sordu

Galatasaray Kulübü Üyesi ve Galatasaray yazarı Levent Tüzemen de "Sizinle birkaç ay önce yemekte bir araya geldim ve Dursun Özbek'in yanındaydınız. Hatta 'Bu işler için paralı insanlara ihtiyaç var' dediniz, kendisine oy atacağınızı söylediniz. Ne oldu da bir anda fikriniz değişti, ben anlamadım" diye yazdı.

"Kim kazanır" anketleri ise "yüzde 55,5 Özbek, yüzde 44,5 Batum" diyor!..

Bakalım, "sandık" ne diyecek

Kim kazanmalı

Bana soruyorlar; "Fenerbahçe'de seçimi kim kazanır"