Alkışlar Fenerbahçe ve İsmail Hoca'ya...

Önce tabloyu yazayım, sonra da Fenerbahçe'nin ve İsmail Kartal'ın büyük başarısını

UEFA ülkeler sıralamasında Belçika 8'inci, Türkiye 9'uncu, Çekya 11'inci, Danimarka 14'üncü
Kopenhag, Danimarka Ligi'nde şampiyonluğa oynayan takımlar arasında Sparta Prag da Çekya Ligi'nde öyle

Union Saint-Gilloise ise, Belçika Ligi'nde, Anderlecht'lerin, Clubbe Brugge'lerin açık ara önünde, neredeyse "şampiyon" gibi görünüyor

Galatasaray, Kopenhag'a yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden, Sparta Prag'a yenilerek Avrupa Ligi'nden elendi, Fenerbahçe, Union SG'yi hem de Belçika'da 3-0 yenerek, turu cebine koyup İstanbul'a döndü
Şimdi soruyorum, Dursun Özbeklere, Metin Öztürklere, Erden Timurlara ve de özellikle Okan Buruk Hoca'ya

Hani, Ali Sami Yen ve arkadaşları Galatasaray'ı "Yabancıları yensin" diye kurmuşlardı..

Hani, Galatasaray, mevsim başında "dev kadrosunu, transfer piyasasına bilmem kaç milyon avro dökerek, 'Hedefimiz Süper Lig'den önce, Avrupa' diyerek" kurmuştu..

Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum, "Hedefimiz öncelikle Avrupa" diyen Ali Koç ile İsmail Kartal Hoca mıydı..
Helal olsun, milyonlarca ve milyonlarca alkış, Fenerbahçe'ye ve İsmail Kartal Hoca'ya

Elbette "öncelikli hedefleri" Süper Lig şampiyonluğu Ama 2000'li yılların Galatasaray'ı gibi, bir "Avrupa Kupası'nı neden Türkiye'ye getirmesinler; Belçika Lig liderini, hem de "kendi" evinde perişan eden, sarı lacivertliler, gösterdiler ki, "bu güçleri" var!..

Alperen, Ediz ve Kasparov

NBA'de, 21 yaşında ve 2,11 boyunda basketbolcumuz Alperen Şengün rekorlar kırmaya devam ediyor
Takımı Houston Rokets'ın, San Antonio'yu 114-101 yendiği maçta 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokluk bir performansla "galibiyette başrolü oynadı" ve NBA tarihinde "en çok sayı atan Türk basketbolcusu" oldu. Ayrıca, NBA tarihince "45 sayı 15 ribaunt 5 sayı" istatistiğine erişen en genç oyuncu" ünvanını da devraldı. Dahası, Yao Ming'in "43 sayı ile 'bir maçta en çok sayı atan Houston Rokest'lı pivot' unvanını" da ele geçirdi.

Aynı günlerde Prag'da yapılan Prag Satranç Festival'inde büyük bir başarı göstererek finale kadar yükselen ve de "Büyük Usta (GM)" unvanını alan 16 yaşındaki Ediz Gürel de, "en genç Türk Büyük Usta" ünvanına sahip oldu. Büyük Usta'mız 20 yaş altında dünyanın ilk 20 sporcusu arasında yer alırken, ELO puanı ile 16 yaş altı sporcular arasında ise dünyada ikinci sırada.