Utanç verici bir paylaşım!

Bu yazıyı, 68 yıldır spor yazan bir gazeteci, 82 yıldır "sarı kırmızıya gönül veren" bir T.C. vatandaşı olarak "utanç içinde" yazıyorum, belki "Beşiktaş maçından sonra, 'o' görüntü olarak 'çirkin' ve de anlam itibarıyla 'çok daha çirkin' paylaşımı yapanlar, yapılmasına izin verenler, sonra da sildirtmeyenler, yani 'kimlerse', işte onlar, 'biraz utansınlar' diye" yazıyorum.

Soruyorum; 121 yıllık "ilk Türk spor kulübünü, 'tüyleri dökülmüş' bir kartal olarak göstermek" ne anlama geliyor, ey "ikinci olarak kurulan" Türk Spor Kulübü'nün, başkanları, ikinci başkanları, yöneticileri Ve de sizlere yakışıyor mu, Galatasaray Kulübü'ne yakışıyor mu Gül Baba'dan bugüne uzanan insanlık, izan, insaf öğretisine uyuyor mu..

Ya, "o Kartal'ı, sarı lacivert salıncağa oturtmak" ne anlama geliyor, ey "Atatürk tişörtü ile futbolcuları sahaya çıkarmıyorlar" diye, Riyad'da stadyumu terk edip, takımlarına Süper Kupa Finali'ni oynatmayanlar, "bu çirkin" paylaşım yapılırken, Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" dediğini nasıl hatırlamazsınız..

Bu çirkin ve her tarafa çekilebilecek anlamı, sizleri, camianızı, milyonlarca taraftarınızı mutlu eden bir maç ve sonuçtan sonra, "iki büyük rakibinize" yapıştırırken, "üç büyüklerden biri olan" Galatasaray'ı da küçülteceğini, dahası camialar ve taraftarlar arasında "kin ve nefret gerilimini kat be kat nasıl arttıracağını" düşünmemek, "Tevfik Fikret'in, Ali Sami Yen'in Galatasaray'ının başkan ve yöneticilerine yakışır mı..

Bakınız, son aylarda her ağzınızı açışta, "birkaç bin sosyal medya fanatiğini tatmin edeceğiz" diye, yüzbinlerce TV vatandaşını "Galatasaray'dan nefret ettirdiğinizin" farkında mısınız..

Bugün bir kamuoyu araştırma şirketi, "spor kulüplerimizin taraftarları arasında 'Kendi takımınızı tutmasaydınız, diğer dört büyük kulüpten hangisinin taraftarı olmak isterdiniz" sorulu bir anket" yapsaydı, nasıl bir tablo ortaya çıkardı, hiç düşündünüz mü..