Sayın Ali Koç, titreyiniz ve kendinize dönünüz!..

"Spor da yazan" bir gazeteci olarak "artık, Ali Koç yazmak istemiyorum."

"Takımı bir derbi kazandı" diye "Sistemi yerle bir etmeye az kaldı. Bugün biz gerçek şampiyonun kim olduğunu şerefsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik" diyen bir kişi için yazmak, doğrusu ya, bunca yıl "doğru ve dik tuttuğum kalemime hiç yakışmayacak" bir adım attırabilir!

"Atatürkçülüğü ile övünen" Sayın Başkan'a, "Atatürk'ün 'spor için söylediği" şu sözleri iyi okumasını ve anlamasını öneririm:

"Dünyada spor hayatı, spor âlemi çok önemlidir. Bu kadar önemli olan spor hayatı bizim için daha önemlidir. Her boy ölçüşmede arkalarında Türk milletinin bulunduğu ve millet şerefini düşünmelerini Türk sporcularına meslek düsturu olarak kaydediyorum. Spor, ahlaktır. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim. Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır. Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmak ve ona kalpten sevgiyle bağlanmak ve onu vatani görev saymak gerekir."

Ali Koç'un pazar gecesi yaptıkları ve söyledikleri ile Atamızın bu sözlerini aynı terazide tartınız sevgili okurlarım; ortaya çıkan tablo ne kadar acı!

Cumhuriyet tarihimizin ilk dönemine "ekonomi alanında" imza atan en büyük insanlardan biri olan rahmetli Vehbi Koç, "oğullarına ve torunlarına spor kulübü başkanı olma yasağı koyarken" ne kadar haklı imiş

Düşünün, "milyonlarca taraftarı olan" ve çok uzun yıllar "ezeli rakip ve ebedi dost" olarak kalan ülkenin en büyük kulüplerinden birinin, Fenerbahçe'nin başkanı olarak, neler söylüyor, "öteki büyük" Galatasaray'a, "yönetimiyle, camiasıyla, taraftarıyla hem de hiçbir ayrım yapmadan" neler söylüyor..

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı "rakip olmaktan çıkarıp, düşmanlık sınırlarına ulaştırdığının" farkında değil!..
6222 sayılı kanundan da öte, Türk Ceza Kanunu'nun birçok maddesi ihlal edilirken, hiç düşünmüyor mu; "milyonlarca taraftarın arasını açacak" bir "tahrik" furyasının oluşmasına öncülük ettiğini..