Pas de fumee sans feu!.. (Ateş olmayan yerde duman tütmez!..)

Yıl 1956 Ankara'nın Babıali'si Rüzgârlı Sokak'ta "Yenigün" gazetesinde "Galatasaray Lisesi ve Mülkiye mezunu" Mehmet Ali Kışlalı, genel yayın müdürlüğüne getiriliyor; "yazı işlerinden haber servisine, spor servisinden tashih servisine kadar bütünü ile" bir kadro değişikliği yapılıyordu.

Spor sayfası da Babıali'de "Fenerbahçe dergisinde 20 lira haftalıkla gazeteciliğine başlatılan Öcal Uluç'un şefliğinde "Hıncal Uluçlu, Ahmet Taner Kışlalılı (sonradan; Prof. Dr. ve kültür bakanı), Günaltay Şibaylı (sonradan; büyükelçi) 'gencecik' bir ekibe" teslim ediliyor, bu ekibe kısa bir süre içinde Oktay Kurtbökeler (sonradan; Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü), Kurthan Fişekler (sonradan; Prof. Dr.), Çelik Arıobalar (sonradan; Prof. Dr.) katılıyordu.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın spor yazarları tribününde de "bu ekip 'Monşerler' olarak" damgalanıyordu
Ve de o sayfada "cumartesi ve pazar ve pazartesi günleri (manşetlere çıkılan, yorumlar yazılan futbol, basketbol, voleybol, atletizm, tenis, bisiklet, güreş, boks branşlarının maçları, yarışmaları, müsabakaları olduğundan) hariç, her gün Ankara gazete bayilerine "üç gün gecikmeyle ulaşan" Fransızların ünlü "L'Equipe" dergisinin "Pas de fumee sans feu" kulis köşesinden alınan ve Türkçeye "Ateş olmayan yerde duman tütmez" başlığı ile çevrilen bir "kulis köşesi" açılıyordu.

Bu girişi neden yaptım; Galatasaray'da "Galatasaray Liseliler" başta, Galatasaraylılara kulislerin en önemli, en yaygın ve en çok konuşulup tartışılan "karaborsaya düşen biletler ve Florya Projesi" konularındaki iddiaların "gündelik bir 'yalan' açıklaması ile geçiştirilemeyeceğini" anlatmak için
Bilinmelidir ki, Divan Kurulu toplantılarının kürsülerinde, spor sayfalarında, TV ekranlarında ve web sitelerinde "söylenenlerin, yazılanların" üzeri, "Galatasaray Liseli" bir başkanın "Yok böyle bir şey" şeklinde özetlenecek "bir açıklaması ile" örtülemez