Okan Hoca, titre ve kendine dön!

Galatasaray grupta ikinci de olabilir, üçüncü de, sonuncu da... Aslında hâlâ ikincilik ümidi Kopenhag'a yenilmemek şartı ile en güçlü ihtimal...

Demişti ki filozof Herakleitos; "Bir nehirde iki defa yıkanılmaz!.."
Bir Türk atasözü de der ki; "Aynı suyla iki defa yıkanılmaz!.."
Ne var ki, Galatasaray "yıkanmayı başardı" ve hem Bayern Münih nehrinde, hem de aynı suyla iki defa yıkandı... Birbirinin kopyası iki maçta "son dakika golleri ile yenilerek" Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndan "çıkmak" bir yana, "UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını verecek olan" grup üçüncülüğünü de tehlikeye soktu!..

Gene "bir Kane durdurulamadı" ve gene Türk futbolunun "en büyük eksiğine" imza atıldı; "Zor gol atmak, kolay gol yemek!.."
Ne var ki, bunlara eklenen, "ilk maçı yaşamış teknik adamın yaptığı hatalar" da vardı.

Fanatik'te Ümit Eken, "acı gerçeği" yazdı; "İstanbul'da son 20-25 dakikada oyunu Almanlara teslim eden Galatasaray'ın dün gece final dakikalarına ortak olamayışının nedeni dizilişinin tamamen değişmesiydi.

Maça başlayan 11'den Muslera, Sanchez, Boey ve Toreira kendi bölgelerinde oyunu tamamlayabildi. Ritmi devam ettiremediler, baskıyı sürdüremediler.

Yedi pozisyonun tamamen değiştiği bir Şampiyonlar Ligi mücadelesinde, üstelik Münih'te, Bayern'le oyunu da skoru da paylaşmak mümkün olmadı."

Benzer bir eleştiriyi daha birkaç gün önceki Kasımpaşa maçı için Türkiye'de sevgili Kemal Belgin yapmıştı; "Galatasaray, Kasımpaşa karşısında gerçekten zaman zaman zor anlar yaşadı. Ve Zaha geldiğinden beri ilk defa sahne aldı. Tamam da Okan Hoca öyle değişikler yaptı ki, ne futbolcular, ne taraftarlar, ne de spor medyası şaşırmaktan öteye geçti. Haa Bayern maçını mı düşündü bilinmez ama maç garanti edilmemişti ki..."

Hakemlerin "dünyanın dört bir yanında benzer olduklarını", Türk hakemlerini infaz etmeyi marifet sayanlara gösteren ve Okan Hoca'yı çıldırtan Portekizli Hakemi bir yana bırakarak, "gerçekleri" görelim ve yazalım...

Galatasaray'ın "İcardi'den başka golcüsü yok" ve de Galatasaray'ın hocası, "kolayı seçip" mesela çarşamba gecesi Galatasaray'ın tek golünü atan Bakambu'yu kazanmak için hiçbir şey yapmıyor... Tıpkı Oliviera, Mertens'i göz göre göre "yok etmeye" çalışması gibi...

"İcardi atamazsa, Galatasaray kazanamıyor Galatasaray şut fakiri, karavana zengini Galatasaray'da fizik kondisyon sorunu var İcardi, çifte Keremler ve Boey başta 'futbollarında gerileme olan' futbolcular var, buna karşılık form grafiklerini sezon başından bu yana ilerleten futbolcu yok" dersem çok da haksızlık yapmış olmam...