Nerede Ankara'dan haberler

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndan "altın madalyasız dönen "Atletizm başta" Türk sporu için, Sayın Spor Bakanımız "Bu başarısızlığın hesabı sorulacak" demişti.

O günden bu yana, "Ankara'dan 'hesap' konusunda haber" gelmedi.

O günden bu yana "gazetelere bakıyorum", Paris'e "âdeta" turistik gezi yapan federasyon başkanları ile ilgili "tık" yok! İstifa eden yok

Federasyon seçimleri yenileniyor; "başarısız başkanlar 'yeniden aday oluyor mu, oluyorsa hangileri ve de seçimlerde 'yeniden' seçiliyorlar mı" gibi soruların cevabı olacak haberler de "gazetelerimizde yok!.."

Eğer, Nevzat Ayaz "gazetesinde yazmasa" ve de o yazıyı bana yollamasa, "en başarısız federasyonun (Atletizm) başkanı olan Fatih Çintimar'ın "aday olmadığını" öğrenemeyeceğim.

Türkiye'yi, "Olimpiyat öncesi ve olimpiyat barajlarını aşan atletlerin seçileceği" yarışmalarda "manipülasyon yaptıkları için, Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun verdiği 'denetim cezasını' alan" yedi ülkenin arasına "Türkiye'yi de sokan" bir başkandı Çintimar. Bu acı tablo konusunda çok yazı yazmıştım.

Sevgili Ayaz'ın haberi, "sporumuz ve sporların anası olan atletizm adına" beni mutlu etti.

Ne var ki, Necdet Ayaz yazısında "Mevcut başkanın aday olmasının engellenmesi camiada büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ancak Sayın Bakan'ın vereceği her göreve de hazır olduğunu belirtmesi anlaşılır gibi olmadı. Çünkü mevcut başkan 'yarışmalarda yapılan manipülasyonlardan dolayı ülkemize kara bir leke sürülmesi' gibi büyük bir utancı yaşamıştır' diyordu."

"Verilecek her göreve hazır olmak"; bu nasıl bir "ödül beklemek" umududur ki, "gerçekleşmesinin mümkün olmaması" gereken..

Mehmet Akif Ersoy, Safahat'ının yedinci kitabında "Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi Tarihi 'tekerrür' diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi" der Ben de bir "atasözü" ekleyeyim; "Anlayana sivrisinek saz Anlamayana davul zurna az!.."