Görüyor, biliyor; hedef saptırıyor!

Ali Koç, takımdaki kötü gidişi görüyor ve hedef saptırmak için sürekli birilerini suçluyor...


"Yazacağım stratejiyi, yaşadığı günlerin olumsuz ve çözülemeyen sorunlarına göre 'değişen taktiklerle' zamanında Ali Şen yapardı... Sonra Aziz Yıldırım, "biraz daha sık" kullanmıştı... Ve de bugün Ali Koç, belli ki, "çaresizlik içinde" âdet haline getirdi, kullanıyor; "Hedef saptır, camianı, taraftarını 'kendi hata ve yanlışların yerine' o hedefe yönelt..."
Dün spor sayfamızda sevgili Emin Uluç'un "Kupadan elenen Fenerbahçe'ye eleştiriler artıyor! Hesaplar kabardı" başlıklı haberi, sarı lacivertli camianın ve taraftarın önüne "devamlı olarak 'neden' Galatasaray'ın, Federasyon'un ve MHK ile hakemlerin konduğunu" çok iyi gösteriyordu...

Haberin "ana ve önemli bölümü şöyle idi ve Ali Koç Başkan'ın "neden hedef saptırmaya çalıştığını" ortaya koyuyordu; "Fenerbahçe'de işler sarpa sarmaya başladı. Muhteşem bir sezon başlangıcı yapan sarı lacivertliler, Kadıköy'deki Konya zaferinden beri düşüşte. Fenerbahçe, 10 Ocak'ta 7-1 kazanılan sınavın ardından sonra 11 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Ancak skorlardan ziyade oyun sezon başının çok gerisinde kaldı. Fred'in yokluğunda büyük sıkıntı oluştururken, Szymanski, Tadic ve Dzeko başta olmak üzere birçok yıldızda form düşüklüğü yaşandı. Taraftar gözünde endişenin ana kaynağı ise teknik direktör İsmail Kartal."

Büyük vaatlerle görevi 'efsane başkan' Aziz Yıldırım'ı genel kurulda hezimete uğratarak devralan, onca hocayı art arda göreve getiren... Ve de... Emin kardeşin "adlarını yazdığı futbolcular" başta bir yığın oyuncuyu "milyonlarca avrolar ödeyerek" transfer edip, "Fenerbahçe tarihinin 'en pahalı' ve "avro olarak' en değerli kadrosunu kuran" Ali Koç; "kötüye gidişi, oynanan futbolu görüyordu, biliyordu" ve de camianın, taraftarın "kendisine, takıma ve hocaya dönük eleştirilerinin 'nerelere' varacağını" da hesaplayarak... "Hedefi saptırma" çaresine başvurmak" zorunda kalıyordu; "Şampiyonluğa engel" Federasyon'du, Galatasaray'dı ve "Galatasaray ile Federasyon'un el ele kurguladığı" hakemlerdi!..

Aslında "bu strateji günlere uygun taktiklerle" Beşiktaş'ın bir önceki başkanı Ahmet Nur Çebi tarafından da uzun süre başarılı bir şekilde uygulanmış, Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek ve Başkan Vekili Erden Timur ile Trabzonspor ile Adana Demirspor'un başkanları tarafından da kullanılmış ve nihayet... Antalyaspor'dan, Rizespor'a kadar Anadolu kulüplerinin başkan ve yöneticileri için de "kulüp içi eleştirilerden kurtuluş açılımı" hâline gelmişti...