Galatasaray üzerine "acı" bir yazı!..

Evet, Galatasaray Kopenhag'da Kopenhag'ı yenebilir, belki de yenecektir de...

Ama "bu sonuç", Galatasaray'ın "bugün içinde bulunduğu durumla ilgili görüşlerimi" değiştirmez...

Son söyleyeceğimi, en başta söyleyeyim, dahası, "bugüne kadar azar azar söyleyerek ve yazarak geldim" zaten...

Okan Hoca'mıza "240 milyon avroluk palto, 'pardon' kadro'' büyük geldi; bir...

Hoca'nın teknik heyet kadrosunda "önemli bir eksik" var; bu iki...

Ve de, bu sebeple onca maçta, onca puan "bu eksiklik yüzünden" kaybedildi. Dahası, Galatasaray "bu eksiklik yüzünden" Çarşamba gecesi 3-3 berabere biten Manchester United maçından da, Bayern Münih maçlarında olduğu gibi, "0 puan ile" ayrılabilirdi...

Galatasaray'ın "defans ve orta sahadaki zafiyetini iyi analiz edip, taktik tuzaklarını kuran" adamlar, son 15 dakikada "Bayern Münih gibi" üç gol atabilecek fırsatları da yakaladılar, ama atamadılar. Onlara da, bu dakikalarda kurtardıkları için "ilk iki golü 'çok hatalı' yiyen Muslera'ya da, kale direklerimize de dua etmeliydi, Galatasaraylılar!..

Şimdi, "Bunca hazırlık, bunca Süper Lig, bunca Avrupa maçına rağmen, hâlâ 'kondisyon zafiyeti' ile 'son 15 dakikalarda' art arda maçlar ve puanlar kaybediliyorsa, 'nedeni', hem de apaçık ortada değil mi" sorusunu sorsam, haksızlık mı etmiş olurum, Okan Hoca'm..

Bitmedi, "üç" de var; ilk yarıda yenen iki golde de, "a) top ortaya doğru götürülürken, sağ ve soldan kaçan iki adama uzatılsın, b) oralardaki boşluklarla 'yolgeçen hanında dönen' kanatlardan gelen rakip oyuncuların ortaya gönderdikleri toplar, 'o panik içinde' karşılanamayarak, kalemizin ağlarını bulsun" ve en az bir o kadar fırsatta da, şansın bizden yana olmasıyla "top" direkleri sıyırdığından, "fark" ikide kalsın...

Ve de... c) Bunları saha kenarından izleyen Hoca'mız, "ikinci yarıya hiçbir değişiklik yapmadan" çıksın... Olacak şey mi..

Hadi, "tam bu maçlık oyuncu olan" Davinson Sanchez'in sakatlığı sebebiyle, maça "böyle" bir kadro çıkardın ama ilk yarıda "Ndombele ve Angelino gibilerin durumunu ve hatlar arasındaki zafiyeti gördükten" sonra, gerekli oyuncu değişikliklerini yaparak, ikinci yarıya hatta ve mesela "3-5-2'ye dönerek" çıkamaz mıydın..