İnsanlığın onurunu İslam korur

SON olaylar, Gazze halkına yapılan soykırıma, zülüm ve vicdansızlık dünya genelinde infial ve tepkiyle karşılanıyor.
İnsanlar sorgulamaya başladılar. Bir yanda ölümü hiçlemiş yüce yürekler. Diğer yanda çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden her düşman bellediğini hunharca yok eden bir zihniyet.
Bir diğer yanda da bu zulme sessiz kalarak bir anlamda onay veren ülkeler.
İnsanlar şimdi soruyor, sorguluyor:
Yıllarca medeniyet, hümanizma, adalet, hoşgörü, barış adına bize anlatılan masallar meğer sadece kendileri için bir anlam taşıyormuş. Başkaları için değil.
Meğer onların bir damla kanı bütün dünyadan değerliymiş! Âdem'in ve Havva'nın çocuklarıydı bütün insanlık.
Hani ziller çalındığında bütün herkes mutlu olacaktı. Hani, hani, hani! Gazi olayı birçok sahtekârın maskesini düşürdü. Batılılar önemli bir kısmı önümüzdeki yıllarda bunları soracaklar, sorgulayacaklar. Hatta mabetlerini kadraja koyacaklar. Parçalanmış binlerce masum vücudundan hiç hesaba katılmadık sonuçlar çıkacak.
Yüreğimizi burksa da!
SORU: Kalp anjiosu orucu bozar mı
CEVAP: Anjio bilindiği gibi damarlara yönelik bir operasyondur.
Vücuttaki damarları görmek için damarlara aletle girilip hastanın durumu tespit edilir. Bu esnada damarın içini görüntüleyen bir ilaç verilir. Bu yolla tıkalı olan damarlar -anjiografi- sayesinde balon veya stent ile açılır. Bu operasyon oruca zarar vermez. Kişi orucuna devam edebilir.
Ancak hasta endişe ediyorsa ve oruçlu halde anjioya girmek istemiyorsa ve sağlıkta ertelenmeyeceğine göre orucunu bir gün kazaya bırakabilir.
SORU: Vücuda enjekte edilen kan ve serum orucu bozar mı
CEVAP: Vücuda enjekte edilen kan ve serum gıda olarak işlem gördüğü için orucu bozar. Ancak kan vermek orucu bozmaz.
SORU: Damarları açmak için sarhoş edici madde - alkol gibi - kullanabilir miyim
CEVAP: Damarları açmak ve benzeri problemleri aşmak için helal olan yüzlerce yol, ilaç ve yöntem mevcuttur. Bu nedenle Allah'ın haram kıldığı böyle bir sıvı kullanmak caiz olmaz. Haramdır.
SORU: Oruçlu iken böbrek taşı kırdırmak orucu bozar mı
CEVAP: Oruçlu olan birinin bu esnada böbrek taşı kırdırması orucuna zarar vermez. Ancak bu işlem yapılırken veya yapılmadan önce vücuda gıda verici bir madde (serum gibi) enjekte edilmesi halinde oruç bozulur. İadesi gerekir. Bu işlem esnasında böbreklere kan gelmesi de orucu bozmaz.