"Devrim" dedikleri, sıranın Türkiyeye gelmesidir
Batı ülkelerinin, Kürt ve Siyasi İslam üzerine şekillendirdikleri Orta Doğu politikaları çok eskilere dayanır.
1918'de, İstanbul işgal edilir.
1919 İstanbul'daki İngiliz Yüksek Komiseri Amiral Sir A.Calthorpe, Dışişleri Bakanı Lord Curzon'a bir rapor gönderir.
Raporda şöyle yazar:
"Binbaşı Noel (İngiliz ajan), Kürt şefleriyle görüş birliğine varırsa, bundan büyük faydalar sağlayacağını söylüyor Kürtler henüz Mustafa Kemal'e karşı ayaklanmadılar, ama Noel bunu başaracağından emin."
İngiliz Ajanı Binbaşı Noel, Elâzığ Valisi Ali Galip'le birlikte, 1919'da Sivas Kongresi'ni basmayı bile düşünür. Ama başaramaz.
Mustafa Kemal Paşa, 1919'da Sivas Kongresi'nde yaptığı konuşmada şunları söyler:
"İngilizlerin amacının, parayla ülkemizde propaganda yapmak ve Kürtlere Kürdistan kurma sözü vererek onları aleyhimize yöneltmek olduğu anlaşılmış, karşı önlemler alınmıştır."
Tarih, tekerrür değil mi
ABD'li Profesör Noam Chomsky'nin "Kader Üçgeni" adlı kitabı, 1983'te yayımlanır. Kitapta, "Kudüs Amerikan Girişimcilik Enstitüsü"nün raporuna yer verir.
Rapordan: "Ortadoğu'da ulusalcılık ve ulusal kimlik yok edilmeli, bunun için de Ortadoğu Osmanlılaştırılmalıdır ABD için en tehlikeli düşman ve tehdit, bağımsızlık tehdididir."
Ve, meşhur Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) fırtınası eser.
ABD Merkezi İstihbarat Örgütü (CIA) Orta Doğu Direktörü Graham Fuller ünlüdür.
1990'da, şunları söyler:
"Kemalizm bitti Bu nedenle, kendisine entelektüel güven duyan Türkiye, İslam'ın günlük yaşamdaki yerini almasını yeniden düşünmelidir."
"Türkiye YüzyılıMaarif Modeli"ne göz atın.
"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenlerin linç edilmesine bakın.
"Laiklik" mi Ara ki bulasın
ABD'nin en etkili ve ünlü Dışişleri Bakanı Kissinger
2014'te, Amerikan NBR Radyosuna bir demeç verir:
"1919-1920 yıllarında, ittifaklarla kurulan ulusal sınırlar, bir bütün olarak yıkılmalıdır."
Sınırlar hızla değişiyor mu Değişiyor.
Durun! Daha bitmedi
Hiç dillendirilmeyen bir anlaşma var.
2015'te, Suudi Arabistan ve İsrail bir planda uzlaşırlar.
Bu planın birinci ayağında, Türkiye, Suriye, Irak ve İran'da bir Kürt Devleti'nin kurulması
İkinci ayağında ise, İran'da rejim değişikliği yapılması.
Bu anlaşmanın, Suriye ve Irak bölümü tamamlandı mı Tamamlandı
Plana göre, sırada İran var mı Var. Ardından hangi ülke Türkiye
2016'da, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın e-postaları sızdırılır.
24 Temmuz 2012'de, gönderdiği bir e-posta önemlidir.
İsrail istihbaratının, Suriye'deki iç savaş hakkındaki değerlendirmesi yer alır:
"Eğer Esad rejimi devrilirse, İran Ortadoğu'daki yegâne müttefikini kaybedecek ve tecrit olacak. Aynı zamanda, bölgede İran'ı da içine alacak şekilde Şiilerle Sünni çoğunluk arasında mezhep savaşını körükleyecek..."
İsrail'in bu değerlendirmesi gerçekleşti mi Büyük bölümü gerçekleşti Mezhep savaşı kaldı
10 Aralık 2024 ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı (CENTCOM) Orgeneral, Suriye'de PKKPYD terör örgütünü ziyaret etti.
ABD, aynı gün Suriye'den çekilmeyeceğiz, ortaklarımızı (PKK) koruyacağız dedi.