İçimizdeki gâvur tortuları

Allahû Teâla tarafından batıl inançları ve sapık amelleri yüzünden lanetlenmiş bir kavim olan Yahudiler, hayat sahnesinde "Peygamber Katilleri" olarak var olmuşlardır. Rabbimiz haber veriyor: "Onlar (Yahudiler) nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah'ın ahdine ve insanların (müminlerin) himayesine sığınmadıkça, kendilerine zillet (damgası) vurulmuştur; Allah'ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkûm edilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş ve haddi aşmış bulunmalarındandır. Hepsi bir değildir; Ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secdeye kapanarak Allah'ın âyetlerini okurlar."(Al-i İmran, 3112-113)

Allah'ın, meleklerin ve insanların lânetlediği herhangi bir kavim, ya da belli bir kavme mensup olan kişiler değil; bir tavır, eğilim, eylem ve onlara kaynak olan "mantık"tır. İsrâiloğulları, Allah kendilerini âlemler içerisinden seçip vahyi üstlenme nimetini verdiği halde bu lânetli tavramantığa saplanıp yahudileştiler. Ümmet, ya da ümmetin içerisinden herhangi bir grup aynı tavıramantığa saplanırsa o zaman o da "lânetli mantığa" yakalanmış, yahudileşme tehlikesinin içine düşmüş demektir. Allah bu sürece giren toplulukların elinden hilâfet emanetini, aynen yahudileşen İsrâiloğullarından aldığı gibi alacaktır."Ey iman edenler, kim Allah'ın yolundan dönerse bilsin ki Allah yakında bir toplum getirecek, O onları sever, onlar da O'nu."(5Mâide, 54) (3).

Kur'an'da yer alan bazı kavramlar cezayı çağrıştıran kavramlardır. Bunlardan biri de lanet kavramıdır. Lanet, dünya ve ahirette Allahû Teâlâ'nın rahmetinden uzak olmaktır. Ayrıca lanet kavramı Kur'an'da "beddua", "hakaret" ve "Yüce Allah'ın rahmetinden uzaklaştırma" anlamlarında kullanılmıştır. Allahû Teâlâ'nın lanetine uğrayan kimseler hem bu dünyada hem de ahirette Allahû Teâlâ'nın bağış ve affından mahrum kalacaklardır. Bu durum ise Yüce Allah'ın bir cezalandırmasıdır. Yine lanet meleklerin ve tüm insanların o kişiye beddua etmesidir. Kur'an'a göre Allahû Teâlâ, melekler ve tüm insanlar lanet edicidirler. Bu lanet ise bazen bedenen bazen de psikolojik olarak tezahür etmektedir.

Kur'ân-ı Kerim'de Yahudileri Allah'ın lanetine gark eden nedenler üzerinde durulmuştur. Kur'an, Yahudilerin psikolojik ya da fiziki olarak maymuna çevrilmesinin bazı sebeplerini de ifade etmiştir. İnkâr, isyan, sözlerinden caymak, Allah adına yalan uydurmak, hakkı gizlemek, kitabı tahrif etmek gibi sebepler bunlar arasında zikredilmektedir. Yahudiler için en büyük psikolojik ceza dünya ve ahirette Allah'ın merhametinden mahrum bırakılmalarıdır. Yine meleklerin ve bütün insanların lanetini kazanmalarıdır. Bununla beraber Kur'an'da geçen imanî ve ahlakî ilkeleri önemsemeyenler de herhangi bir din farkı gözetilmeksizin Allah'ın lanetini celp edeceklerdir.

İçimizdeki İsrail, dışımızdaki İsrail'den daha tehlikeli hale gelmiştir. Müslüman halkları birbirine düşman etme stratejisi, İsrail istihbaratı MOSSAD'ın en önemli icraatıdır. Mesela halkı Müslüman ülkelerde bir cahiliye tasavvuru, tavrı, icraatı olarak devam eden ırkçılık, kafatasçılık kavgasının ardında Yahudiler vardır. Şunu bilelim ki; her ırkçı bir Nazidir. Bu Türk'üm dese de Kürt'üm dese de Arab'ım dese de Alman'ım dese de İngiliz'im dese de fark etmez. Ve her Nazi ilhamını Yahudilikten alır.