Girişimcilere yatırım yağdı

Türkiye'nin kalkınmasında büyük rol oynayan yerli teknoloji girişimlerine yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. İTÜ Çekirdek'in girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge 1.28 milyar TL'lik ödül ve yatırıma sahne oldu.

Kuluçka merkezi İTÜ Çekirdektarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen girişimcilik etkinliği 'Big Bang Startup Challenge', 'Hayal et, Cesaret et, Yap' mottosuyla yatırımcı ve girişimcileri 13-14 Aralık'ta Uniq İstanbul'da buluşturdu. 2022 yılındaki etkinlikte 341 milyon TL'lik ödül, nakit ve yatırım duyurulurken bu yıl rakam 3.5 kat artarak 1.28 milyar TL'ye çıktı. İlk beşte yer almaya hak kazanan girişimler sırasıyla, Captanomy, RumiTech, Wyseye, Newky ve Powea oldu. İTÜ ARI Teknokent, girişimlere sunduğu desteklerin yanı sıra etkinlikte yatırımcı kimliğiyle de yer aldı. Bu kapsamda Big Bang sahnesinde sunum yapan 50 girişim arasından Newky'e 20 bin dolar, Soundbank'e 20 bin dolar ve Wyseye'a 25 bin dolar değerinde yatırım yaptı.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

7 BİNİ AŞAN BAŞVURU YAPILDI

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, yılda 7 bini aşan başvuru aldıklarına dikkat çekerek, "Yılda 500'ü aşkın girişimi destekliyoruz. Big Bang'in ilk senesinde girişimlere yatırım hiç yapılmamıştı. Sağladığımız ödül ise sadece 100 bin TL idi. Geçtiğimiz seneye baktığımızda ise 341 milyon TL'lik ödül, nakit ve yatırımı girişimlerle buluşturduğumuzu görüyoruz. Bugün ise rekora imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. İşte Big Bang Startup Challenge 2023'te sahne alan bazı önemli girişimler...

ARKEOLOJİ OYUN SETİYLE EĞİTİM

Arkerobox: Bu özel eğitim seti, çocukların dünya kültürel mirasını tıpkı bir arkeolog gibi kazıyarak öğrenmelerini sağlıyor. Romanya ve İngiltere'de de satışa sunulan bu eğitim seti, kısa süre içinde ABD pazarına da giriş yapmaya hazırlanıyor.

Soundbank: 'Sevdiğin şarkıya ve sanatçıya ortak ol' mottosuyla girişim yolculuğuna çıkan şirket, kullanıcıların şarkılara veya müzisyenlere yatırım yapmalarını mümkün hale getiriyor. Yatırım yapıldıktan sonra şarkılar dinlendikçe yatırımcı gelir elde ediyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Parkera: Sürücülerin saniyeler içerisinde boş park yeri bulmalarına ve karbondioksit emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olan yapay zeka destekli bu mobil uygulama, Türkiye dışında ABD, İngiltere, Lüksemburg, Singapur, Çin ve Avustralya'da da kullanıma sunuldu.

KARBON ÖLÇÜYORRAPOR DA TUTUYOR

Captanomy: Bu platform, başta KOBİ'ler olmak üzere tüm işletmelerin karbon salımlarını ölçerek bunu azaltmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca düzenli olarak karbon raporlaması tutulmasını da sağlayan platform, sürdürülebilir finans konusunda rehberlik etme amacını da taşıyor.