Oto yıkamada hesaplı formül

Son yıllarda, yüksek basınçlı yıkama makineleri popüler bir dönüşüm yaşıyor. Geçmişte hacimleri büyük ve epey ağır oldukları için daha çok profesyoneller tarafından kullanılan bu makineler, artık çok daha az yer kaplayan ve kullanıcı dostu arayüzleri sayesinde evlerde kişisel kullanımlarda da tercih edilmeye başladı. Ayrıca gelişen teknoloji sayesinde motorları da daha güçlü hale geldi. Özellikle araç yıkama maliyetlerinin de yükselmesi, bu ilgiyi daha da artırdı.

KISA SÜREDE KENDİNİ AMORTİ EDEBİLİYOR

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Örneğin şu an bir otomobilin yıkama maliyetini 300 TL'den hesaplayalım. Makineye 5 bin TL ödediğimizi varsayarsak bu da 17 yıkamaya denk geliyor. Yani 17 yıkama sonrası makine kendini amorti ediyor. Araba haricinde yaz aylarının geldiği bu dönemlerde yazlık, bağ, bahçe mobilyaları, teras, motosiklet, karavan ve traktör temizliği için de önemli yer kaplayan bu makineleri sizler için yakından araştırdık. Hem temizliği zahmetsizce yapabileceğiniz, hem de yüksek tazyiklerle işi daha eğlenceli hale getirebileceğiniz işte o cihazlar...

BOSCH EASYAQUATAK 120

Motor gücü 1500 watt olan bu makine, 120 bar basınçta çalışıyor. Hortum uzunluğu ise 5 metre. 350 saat boyunca kesintisiz bir şekilde çalışma gücüne sahip olan makine, özel yapısı sayesinde darbelere karşı da dayanıklı. Ağırlığı sadece 5 kilogram olan cihazın fiyatı da 3.590 TL.

KARCHER K5 BASIC EU

Motor gücü 2100 watt olan bu cihaz, 145 bar basınç gücüne sahip. Cihazın hortum uzunluğu ise 8 metre. Zorlu kirleri temizlemek için ekstra çamur sökücüleri olan cihaz, kısa sürede 40 metrekare alanı kolaylıkla temizleyebiliyor. Cihaz, saatte 500 litre su akışı sağlarken, 2.1 kW elektrik tüketiyor. Ağırlığı 11.5 kilogram olan makinenin fiyatı 8.400 TL.

GRAIZER

4000 watt motor gücündeki bu yıkama makinesi de 150 bar basınca sahip. Cihazın hortum uzunluğu ise 7 metre. Ağır kir temizleme işlemleri için ayarlanabilir nozullu püskürtme tabancası olan makinenin katlanır tutamakları sayesinde taşıması da rahat. Cihazın fiyatı ise 4.500 TL.