Kazanmayı bildiler

Rizespor maçıyla lige dönen Galatasaray, bu zorlu deplasmana beklenen on biri ile çıktı. Sakatlığı bulunan Icardi bu mücadelede de takımını yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Tempo var skor yok

Maç tempolu başlarken Rizespor ön bölgede pres yaparak, rakibini kendi yarı alanında tutmaya çalıştı. Ev sahibi takım ilk 10 dakikalık bölümde etkili ataklar geliştirse de Galatasaray savunmada hata yapmadı. Sarı-Kırmızılılar bu bölümün ardından daha fazla topla oynadı. 14'te Kerem Aktürkoğlu ceza sahası dışından vurdu, Gökhan son anda köşeden çıkarttı. İlk 45 dakika boyunca oldukça temaslı bir oyunu tercih eden Rizespor, güçlü rakibine alan bırakmak istemezken, bunda da başarılı oldu. Karşılaşmada zaman zaman tempo yükselse de iki takım da skoru değiştiremedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Oliveira kilidi açtı

Okan Buruk ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı. Galatasaray bu değişikliklerle orta alanda daha dirençli bir oyun ortaya koyarken, topa da daha fazla sahip oldu. 68'de Oliveira ceza sahası dışında vurdu, savunmaya da çarpan top ağlara gitti: 0-1. Rizespor kalesinde gördüğü bu golden sonra risk almaya başladı. Ev sahibi bu anlarda da gole yaklaştı. 77'de Galatasaray etkili geldi. Tete ve devamında Kerem net bir fırsattan yararlanamadı. Galatasaray beklendiği gibi zorlu geçen maçtan 1-0 galip ayrılmayı başardı. İkinci yarının hemen başında yaptığı değişikliklerle takımın direncini artıran Okan Buruk, alınan 3 puanda büyük pay sahibi oldu.