Şampiyonluk yürüyüşü

Son lig maçında Hatayspor'u, zorlu geçen 90 sonrasında, 1-0 mağlup eden Galatasaray, Alanyaspor'a konuk oldu. Okan Buruk bu karşılaşmada Aurier'e ilk 11'de forma verirken, Kaan Ayhan yedekler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Golsüz ilk yarı

Karşılaşma son derece tempolu başladı. Alanyaspor hücum futbolunu tercih ederken, Galatasaray ilk bölümde sahaya yayılmakta zorlandı. Her iki takımın da golü düşündüğü anlarda, defans oyuncuları hata yapmadı. 25'te Sarı-Kırmızılılar Abdülkerim ile topu ağlara yollasa da hakem Cihan Aydın faul gerekçesiyle golü geçerli saymadı. İlk yarının son bölümünde Okan Buruk ve öğrencileri rakip yarı alanında daha fazla gözükse de son bölgede etkili olamadı. İlk 45 dakika 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

Kilidi açtılar

Okan Buruk ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Aurier ve Kerem Aktürkoğlu kenara gelirken, Kaan ve Ziyech oyuna dahil oldu. Galatasaray bu devreye etkili başladı. 56'da Kerem Demirbay'ın pası ile topla buluşan Barış Alper, zor pozisyonda vurdu ve top ağlara gitti: 0-1. 61'de Ziyech mükemmel vurdu, top bir kez daha ağlarla buluştu.: 0-2. 72'de sahanın en iyilerinden Barış Alper kendisinin 2., takımının 3. golünü attı: 0-3. İkinci yarıda sahaya ağırlığını koyan ve gövde gösterisi yapan Buruk'un takımı, son sözü 83'te Icardi ile söyledi: 0-4. Şampiyonluk yolundaki en zorlu deplasmanı bir şölene çeviren Galatasaray, sahadan 4-0 galip ayrılmayı başardı.