Miami'nin en yüksek binasını Türkler yapıyor!

Miami'nin gökyüzünü Türkmührüylesüsleyen dev bir proje hayata geçiyor! Bekir Okan'ın liderliğindeki Okan Holding tarafından geliştirilen OkanTower Miami projesi, 70 katlı büyüleyici mimarisiyle Miami'ninen yüksek binası olacak.

Birkaç gündür Miami'deyim;"Buranın en yüksek binasını Türkler yapıyor"dediler, ben demerak ettim. Okan Holding'in hayata geçirdiği projeyi görmek için ofislerine gidip Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan'dan bilgi aldım.270 metre yüksekliğindekiOkanTowerMiami, MiamiDowntownbölgesinde yer alacak ve 10 katlı otoparkı, 316 odalı Hilton oteli, 4 katlı ofis bloğu, 236condohotel ve 163 adet rezidansıyla Miami'nin simgelerinden biri olmaya aday.
Hazırlıkları tamamlanan projenin geçtiğimiz yıl yapılan temel atma törenine eski başkanlarımızdan Binali Yıldırım,Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Miami Belediye Başkanı FrancisSuarezveTürkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosu Feyza Barutçu Altuğkatılmış.44 ay içinde tamamlanması planlanan 500 milyon dolarlık projenin yarısısatılmış durumda. BekirOkan, holdingolarakMiami'de Türk bayrağını gururla dalgalandırmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerinianlattı.Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, Türk iş dünyası Miami'nin siluetine kalıcı bir iz bırakacak gibi görünüyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Art Basel'eözel davet

Dünyadaki kültürel ekosistemin en popüler kenti Miami, Art Basel'in 21'inci yılında yine sanat ve tasarım alanlarında uluslararası koleksiyonerlerini ve sanat galerilerini ağırlıyor.Öncekigeceyapılan davetler arasında Ege YapıGlobal'ınyeniofistelinin VIP açılışı vardı.Sektörün önde gelenlerinin katıldığı davete, üçbronz heykeli sergilenen sanatçı İbrahim Demir ve akrilik çalışmaları ileIrmaStrauss da renk kattı.Davette, ünlü haberci Handan Güçyılmaz Günay ile karşılaştım. 10 yıldır Miami'de yaşayananchorwoman, buradaemlak danışmanlığıyaptığını anlattı.

Yorumları okumuyor

Güzel oyuncu Aslı Turanlı,PauseDergisi'nin aralık sayısına röportaj verdi. Hem kariyerindeki başarıları hem de kişisel gelişimi üzerine soruları yanıtlayan oyuncu, sosyal medyanın hayatındaki etkilerinden de bahsetmiş. Eskiden sosyal medyada yazılan her şeyden çok etkilendiğini söyleyen Turanlı, kendisini nasıl dönüştürdüğünü anlatmış: "Sosyal medya eskiden çok umursadığım bir yerdi. Şimdi yorumları bile okumuyorum! Çünkü kolay etkilenen biriyim. Bir de dünyadaki her kötü, acı olay, savaş hemen sosyal medyaya düşüyor. Bunları her ayrıntısıyla görmek istemiyorum."