Yüreğirx27;e doktor aday

31 Mart'ta yapılacak seçimlere kalan zaman azaldıkça, partiler ve adaylar arasındaki rekabet de kızışmaya başladı.

Yarım milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye'nin birçok ilinden fazla olan Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'de de seçim iki kuvvetli aday arasında geçeceği öngörülen seçimler için rekabet kıran kırana sürüyor.

Önceki yazımda sizlere Yüreğir'in iki başta gelen adayından CHP'nin adayı Ali Demirçalı'yı tanıtmıştım.
Şimdi ise yıllardan bu yana benim çok yakından tanıdığım hem Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimliği hem de Sağlık Müdürlüğü'nde başarılı çalışmalarına tanık olduğum Dr. Halil Nacar'ı tanıtmak istiyorum.

AKP Yüreğir Belediye Başkan Adayı olan Dr.Halil Nacar, 1975'te Adana'da doğmuş. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamış. 1994 yılında İsmail Sefa Özler Anadolu Lisesi'nden, 2001 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra hekimlik mesleğine Hatay'da başlamış. 2007 yılında Harran Üniversitesi Anestezi ve Reanimasyon Kliniği'nde adım attığı uzmanlık eğitimini 2011 yılında tamamlayarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev almış. Dr. Nacar, 2013 yılında Adana Devlet Hastanesi'nde Başhekimlik görevinde, bu görevinin ardından da Mayıs 2014'te Seyhan Devlet Hastanesi'ne Başhekim olarak atanmış ve altı buçuk yıl buradaki görevini sürdürmüş. Ağustos 2020'de başlayan Adana İl Sağlık Müdürlüğü görevi süresince pek çok sağlık tesisinin ve hastanenin Adana'ya kazandırılmasında, yeniden faaliyete geçmesinde ve kurumsal kimliğinin yönetiminde hem bir hekim hem de yönetici olarak etkin rol oynamış.

Dr.Halil Nacar'ın bu görevlerinde bulunurken bir yandan da Adana'nın yalnızca kendi sınırları içerisinde değil; bulunduğu coğrafya içerisindeki tüm yerleşim bölgeleri için de sağlık üssü olması adına çalıştığını biliyorum.

31 Mart 2024'te gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimleri aday adaylığı süreci nedeniyle 1 Aralık 2023'te İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa eden, evli ve 3 çocuk babası olan Dr.Halil Nacar, Yüreğir Belediye Başkanı olmak için hayli iddialı projelerle yola çıktı.

"Geçmişe değil Yüreğir'in geleceğine odaklanıyoruz."diyen Nacar,
"Yüreğir'in geleceği sizinle şekillenecek. Birlikte, daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir ve daha güçlü bir Yüreğir'i inşa etmek için yola çıkıyoruz. Bu sayfada paylaştığımız projeler, sizlerin desteği ve katılımıyla gerçekleşecek. Bize katılın, birlikte Yüreğir'in geleceğini inşa edelim!" diye hemşehrilerine sesleniyor.
Yüreğir'de seçildiği takdirde ilk 100 gün içinde yapacaklarını "İlk 100 Gün Çalışma Programı: Yerinde Tespit ve Acil Çözümler" başlığı adı altında toplayan Dr. Halil Nacar, şöyle diyor:
"Belediye hizmetlerini daha etkin ve şeffaf bir şekilde yürütmek amacıyla ilk 100 gün içinde mahalle toplantıları ve anketlerle yerinde tespitler yapılacak. Vatandaşlarımızın talepleri alınarak, çözümler ihtiyacı karşılayacak şekilde uygulanacak. Acil çözümler ve iyileştirmelerde inovatif projeler hayata geçirilerek, teknoloji daha etkin kullanılacak ve sürdürülebilir çözümler geliştirilecek. Vatandaşlarımızın günlük yaşantısını etkileyen sorunlara öncelik tanınarak, kısa sürede uzun vadeli etki sağlanacak."
Yüreğir Belediye Başkan Adrayı Dr.Halil Nacar, "Akıllı Ulaşım ve Trafik Yönetimi Projesi" ile " Trafik akışını optimize etmek ve ulaşımı daha etkin hale getirmek için akıllı trafik yönetim sistemleri kurulacak. Ulaşımı daha etkin hale getirmek amacıyla veri analitiği kullanılarak trafik yoğunluğu gerçek zamanlı olarak izlenecek ve yönetilecek. Bu sayede, trafik akışı daha düzenli hale getirilerek, yoğun bölgelerdeki trafik sıkışıklığı azaltılacak ve ulaşım daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilecek." diyor.