Devlet de katkı verdi, karnaval festivalle buluştu

Artık Adana'nın markası haline gelen Portakal Çiçeği Karnavalı, bu yıl Kültür Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivali ile birleşti ve ortaya daha renkli, daha dolu dolu bir etkinlik görüntüsü çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dördüncü kez düzenlenen ve bu yıl 16 şehre yayılarak sekiz ay sürecek Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana'da Portakal Çiçeği Festivali oldu.

Kültür Yolu Festivali, kentlerin farklılığının kültür ve sanat mirasında yattığı inancıyla yola çıkan, şehirlerin kültür ve sanatını turizmle birleştirmeyi hedefleyen bir proje.

Bu sene T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ilk durağı hâline gelen karnaval 13 Nisan Cumartesi günü Adana Müze Kompleksi'nde düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı toplantıyla başladı ve 21 Nisan'a kadar sürecek.

Bu nedenle Portakal Çiçeği Festivali üç günden dokuz güne çıktı.

Festivalde Refik Anadol'un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli Adana Anıt festivale özel üretilen "Atatürk Kültür Yolu'nda" adlı eser ise Tren Garı'nda sergileniyor. Merkez Park'ta ise Güvenç Özel'in çevresi ve aydınlatma koşullarıyla sürekli değişen 18 metrelik "Holoflux" adlı dijital heykeli var.

Adana Müze Kompleksi'ne dönüştürülen Milli Mensucat Fabrikasında "Eskizden Piksele Dijital Sanat", "Matraki: Bir Osmanlı Yıldızı", Fulya Alışır'ın "Odyssey Arayış" sergisi izleyicilerle buluşuyor.

Kültür Yolu Festivali destekli Portakal Çiçeği Karnavalı 30'dan fazla noktaya yayılıyor. Merkez Park ve Atatürk Parkı'nda açık hava konserleri Fatma Turgut ve Kafadar Haluk Levent, Emir Can İğrek, Mert Demir, Köfn gibi isimler var.

Merkez Park'ta bir de çocuk köyü var ve her gün 16.30'dan itibaren atölyeler, oyunlar, yarışlar, yapılıyor.

Festival ve karnaval süresince hem Merkez Park'ta hem de Atatürk Parkında konserler Adana gecelerine eğlence katıyor.