x27;Polisx27; demek x27;güvenx27; demek

Bir süre önce Adana'da kavşaklarda cam silme bahanesiyle kırmızı ışıkta bekleyen araçlardaki vatandaşları taciz eden şahısların varlığından duyulan rahatsızlığı gündeme getirmiştim.

Gerçekten de kimi çocuk bir çoğu da genç yaştaki bu şahıslar, ellerine aldıkları plastik şişelerle araçların camına su sıkıyor ve ellerindeki çekpaslarla camları temizleme bahanesiyle vatandaştan para istiyor, bunu da tehditkar bir tavırla gündeme getiriyorlar, eğer aracın camı açıkça başlarını içeriye kadar uzatarak insanları rahatsız ediyorlar, para istiyorlar, para vermeyene tehditkar ya da sitemkar ifadeler kullanıyorlar, özellikle bayanların daha çok korkmasına yol açabilecek davranışlar yapıyorlardı.

Aslında bu kişiler Adana'da çok eski zamanlardan bu yana vardı.

Eskiden bu yana en çok Asri Mezarlık Kavşağı, E-5 Afetevleri Kavşağı, 100. Yıl Öğretmenler Bulvarı ve Sadık Ahmet Bulvarlarındaki kavşaklar gibi şehrin uç semtlerinde görmeye alıştığımız bu kişiler daha sonraları Kenan Evren-Adnan Kahveci Bulvarı Kavşağı, Turgut Özal 'daki kavşaklar, Baraj Yolu gibi şehrin en işlek yerlerindeki kavşaklarda görülmeye başlamıştı.

Hatta bir okurum da geçtiğimiz günlerde bu kişileri polise ihbar etmiş kimsenin ilgilenmediğini görünce de bana yazmıştı.

Ben de bunu kaleme alarak Adana'ya yeni atanan Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan'ın dikkatini çekmek istemiştim.

Çünkü sürücülerin başına musallat olan bu kişilere bir önceki Emniyet Müdürü Doğan İnci tarafından göz açtırılmamış, hepsi toplanarak Kabahatler Kanunu'na göre cezalandırılmış sürekli de denetim yapılarak yeniden kavşaklarda görülmelerinin önüne geçilmişti.
Ancak iki Emniyet Müdürü'nün değişiklindeki boşluktan fırsat bulan bu kişiler yeniden boy göstermeye başlamışlardı ki, yeni Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan'ın sent tedbirlerine tosladılar.

Gerçekten de yeni Müdür Arıkan. bu konudaki şikayetlerin yeniden başlaması üzerine duruma hemen hakim oldu ve tüm kavşaklarda denetimlerini yoğunlaştırdı.