Şerifoğlux27;nun boynu büküldü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde partisinin adaylarına oy istemek için Türkiye'yi karış karış geziyor. Gittiği her yerde Cumhur İttifakı adaylarına destek isteyen Erdoğan'ın yolu 6 Mart'ta Elazığ'a düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi nedeniyle AKP'lileri büyük bir heyecan kaplamıştı.

AKP İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu ve AKP Milletvekilleri kapı kapı geziyor, yapılacak olan mitingin coşkulu ve kalabalık olması için kent halkına çağrıda bulunuyorlardı. Miting günü gelip çattı. Daha önce İstasyon Meydanı'ndaki büyük ve geniş alanda halka hitap eden Erdoğan'ın mitingi bu kez Valilik önündeki küçük ve dar bir alan seçilmişti. Sanki perşembenin gelişi çarşambadan belli olmuştu.

Erdoğan geldi konuşmaya başladı. Toplamı 4046 metrekare olan alanda halk için ayrılan alan 2356 metrekareydi. Ve burası tıklım tıklım dolu olsa bile 6-7 bin kişi almazdı. Ancak Erdoğan konuşmaya başladığında, kendisine verilen bilgiye dayanarak, "Sordum dedim ki meydanda ne kadar gakkoş var, 65 bin kişi dediler" diye konuştu. Bu sözler günlerce Elazığ'da gündem oldu. Herkes Cumhurbaşkanı'nı yanıltan bu bilgiyi kimin verdiğini sorgulayıp durdu.

Çünkü söz konusu yere değil 65 bin 5 bin kişi bile sığmazdı. AKP'nin kalesi olarak bilinen bir kentte miting alalına 7-8 bin kişinin gelmesi siyasi çevrelerce "fiyasko" olarak nitelendirilirken bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hayli kızdırmış olmalı ki, kentten ayrılmadan önce parti yöneticilerini ve belediye başkanını azarladığı iddia edildi.


Benzer olay Adana'da da yaşanmıştı. Günlerce Cumhurbaşkanı'na hazırlanan Adana, Erdoğan'ın geldiği gün Uğur Mumcu Meydanı'nı dolduramadı. Eski coşkulu kalabalıktan eser yoktu. Meydanın boş olması Erdoğan'ı kızdırdığı öne sürülürken, bu nedenle hazırlanan diğer programlara katılmadan kentten ayrıldığı gözlendi.

Aynı durum Elazığ'da da yaşanmış olmalı ki, miting sonrası AKP İl Başkanlığına giden Erdoğan'ın burada özellikle İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu'nu azarladığı, hatta Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu'nun Erdoğan'ın sert sözlerini boynu bükük bir şekilde dinlediği ileri sürüldü. Yerel seçimler yaklaşırken AKP'nin Elazığ'da işinin kolay olmadığını, başkan adayı Şahin Şerifoğlu'nun seçilme şansının giderek azaldığını öne süren siyasi çevreler, özellikle İYİ Parti desteğini arkasına alan MHP adayı Doç. Murat Aygen'in kazanma şansının arttığını işaret ediyorlar.