Kadın başkanın eli Seyhanx27;a değecek

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Pazar günü sandığa giden seçmen oyunu demokrasiden yana, eşit hak dağılımından yana, insanların ötelenmemesinden yana, emeklinin, işçinin, memurun haklarının korunmasından yana kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde müthiş bir patlama yaparak, AKP'yi geride bıraktı ve seçimden birincilikle çıktı.

"Değişim" sloganı ile partisinin başına geçen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekibi, uzun yıllar sonra elde edilen bu başarının baş mimarı oldu. Tebrik ediyorum.

Seçim sonuçları hemen her yerde sürprizler yarattı.

Bunların en başında da Adana geliyor.

Son alınan sonuçlara göre AKP'nin hiçbir belediyesi kalmadı Çukurova'nın en gözde kentinde.

Bunun sebep ve sonuçlarını AKP kurmayları masaya yatıracaktır. Ancak herkes az çok tahmin ediyordur seçim kaybettiren nedeni.

Adana'da en şanslı ilçenin Seyhan olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Çünkü başkanı bir kadın.

Adana Barosu'nun başarılı avukatlarından Oya Tekin, en yakın rakibi Cumhur İttifakının adayı Erdal Hatipoğlu'na büyük fark atarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Henüz genç yaşlarda CHP ile tanışan Oya Tekin, partisinin çeşitli kollarında çalıştı. Aldığı her görevi başarı ile üstlenen Oya Tekin, belediye başkanlığı seçimi için önce Çukurova ilçesine aday adayı oldu. Ancak parti genel merkezinin kararına saygı duyan Oya Tekin, bu kez Seyhan için kolları sıvadı.

Kadın gözüyle Seyhan'ı inceleyen ve sorunlarını saptayan Oya Tekin'i karşısında gören ilçe halkı, yıllar sonra bir kadın elinin değeceği Seyhan'ın çehresinin kesinlikle değişeceğine inandı ve tercihini Oya Tekin'den yana kullandı.

Oyların yaklaşık yüzde 42'sini alan Oya Tekin, resmi olmayan sonuçlara göre Seyhan Belediye Başkanı oldu.

Sonuçların belli olmaya başladığı andan itibaren oldukça heyecanlı görünen Oya Tekin, bir kadın hassasiyetiyle Seyhan'ın sorunlarına eğileceğini, acil çözüm bekleyen konuların ivedilikle çözüme kavuşturulacağını, Seyhan'ın otopark, trafik, yeşil alan ve kaldırım işgalleri gibi sorunlarının üstesinden gelmek için kolları sıvayacaklarını söyledi. Herkesi heyecanlandıracak projeleri hayata geçirerek Seyhan'ın adını Türkiye'ye duyuracaklarını da ifade eden Oya Tekin, ayrıştırıcı değil, birleştirici bir yaklaşımla Seyhan halkının tümünü kucaklayacaklarını, hizmette eşit dağılımı ilke olarak kabul ettiklerini de vurguladı.