Güzel şeyler de oluyor

Bildiğiniz gibi bu köşeden genellikle Adana merkezli Çukurova'nın ve Güney Bölgemizin sorunlarını, vatandaşlarımızın taleplerini içeren, kimi kurumlarda yaşanan aksaklık ya da haksızlıkları gidermeye yönelik yazılar kaleme almaktayım.

Bunları yaparken bazı okurlarımızdan "Mehmet Bey, hep sorunları, sıkıntıları dile getiriyorsunuz. Evet bunlar gerekli ama bölgenizde hiç mi güzel şeyler olmuyor" gibi kimi yapıcı eleştiriler de almıyor değilim.

Haklılar ama sorunların boyu güzel şeyleri aşıyor çoğu zaman.

Fakat yine de gördüğümüz güzellikleri atlamamız gerekiyor.

İşte o güzel şeylerden bir tanesi de sanayi şehri Adana'nın kalbi durumundaki Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşti.

Sanayiye, bilime, girişimciliğe ve üniversite-sanayi iş birliğine katkıda bulunan birçok öncü projeyi hayata geçiren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü'nce 4.Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Yarışması düzenlenmişti. O yarışma sanayide öncü fikirlerin doğmasına, genç beyinlerin yarışmasına öncülük eden bir yarışmaydı.

Bu yarışmanın "Donanım-yazılım, elektrik-elektronik, enerji, yeşil teknolojiler, gıda-tarım, tekstil, makine imalatı ve otomotiv, savunma-uzay ve havacılık, sosyal yenilikçilik ve girişimcilik, İş sağlığı ve güvenliği" gibi alanları kapsadığımı söylersem önemi daha iyi anlaşılır sanırım.

Sonuçlanan yarışmada, hak edenlere ödüllerinin verildiği törende Adana Hacıı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü'nün konuşmaları dikkat çekiciydi.

Bekir Sütcü, törenin açılışındaki konuşmasında, bölge yönetimi olarak, sanayicilerine sadece sorunsuz ve kesintisiz üretim imkânı sunmakla kalmayıp, katma değeri yüksek ürünlerle dünya pazarlarında güç sahibi olmaya çabaladıklarını bildirdi.
Başkan Sütcü, bu yarışma ile yeni teknoloji ve metotları sanayimize kazandırmak, Ar-Ge ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkları başlatma amacıyla emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini, Ar-Ge ve inovasyonun önemini vurguladı.

600 bin TL ödül havuzu bulunan bu yılki proje yarışmasına 57 farklı üniversiteden toplam 144 başvuru olduğuna dikkati çeken Başkan Sütcü, "Başarılı olmak için sadece kazanmak değil, aynı zamanda deneyimlerimizden öğrenmek ve kendimizi geliştirmek önemlidir" diyor.

Aslında sade gibi görünen bu söz bile duayen sanayicinin, altın değerinde tavsiyesini içeriyor.